Івано-Франківськ

У Бурштині виділили 198 тисяч гривень на боротьбу з борщівником

Борщівник – отруйна рослина висотою до двох і більше метрів.

borshhivnyk scaled

У Бурштинській громаді виділили 198 000 грн з міського бюджету для косіння борщівника на території громади.

Про це повідомляє Бурштинська міська рада, пише ПІК.

“Вже виконані роботи у селах нашої громади, де борщівник зосереджується в найбільшій кількості – у с. Дем’янів, с. Старий Мартинів, завершуються роботи у с. Бовшів та с. Задністрянське. Загальна площа, яку заплановано скосити – 40 000 кВ.м”, – йдеться у повідомленні.

Також у міській раді звертаються до керівників підприємств, установ та організацій, власників приватних земельних ділянок, на території яких проявились вогнища борщівника, ліквідувати їх.

“А також закликаємо мешканців нашої громади бути обережними на природі, попереджати про небезпеку дітей”, – йдеться у повідомленні.

Довідково: борщівник – отруйна рослина висотою до двох і більше метрів. Коли сік потрапляє на шкіру, через декілька годин, а то й днів вона червоніє. При сильних опіках піднімається температура, починається лихоманка, з’являються виразки. Після лікування на їх місці залишаються темні плями. Особливо небезпечно, якщо уражені рот чи гортань.

Якщо контакт з борщівником таки відбувся, екологи радять: необхідно відразу промокнути вологою тканиною або серветкою, не розмазуючи, і негайно закрити уражене місце від сонця кількома шарами тканини (одягу або пов’язкою). Вдома промити місце зіткнення з отрутою та обробити протиопіковими мазями (до прикладу, пантенолом). У разі погіршення стану – звернутися до лікаря.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено