Івано-Франківськ

Після ампутації на другий день присідав – як в ОКЛ готують бійців до протезування (ФОТО)

У Центрі фізичної та реабілітаційної медицини працюють з військовими.

362908210 762173125911245 4394602146422851479 n scaled

У  Центрі фізичної та реабілітаційної медицини ОКЛ колишній боксер, захисник Роман Примич готується до протезування.  Фізичний терапевт Максим Пащин працює нині з чотирма пацієнтами, які перенесли ампутацію, зокрема й з Романом.

“Процес реабілітації – у кожного індивідуальний. Все залежить від того, як у пацієнта розвинені м’язова сила, витривалість, баланс”, – каже фахівець.

Наразі Роману Примичу допомогли із підготовкою кукси до протезування, а цими днями протезисти зроблять заміри й будуть ставити протез. А далі перейдуть до навчання ходьбі на протезі, повідомили на фейсбук-сторінці ОКЛ, пише ПІК.

«Думаю, що навчимося», – бадьоро каже Роман.

Він зауважує, що реабілітологи тут не з поблажливих, змушують десятки разів повторювати вправи, зате це дає свій результат.

Роман фізично сильно підготовлений до цього. Він – колишній спортсмен, займався боксом. Чого лише вартий факт про те, що після операції з ампутації він уже на другий день присідав на одній нозі й дивував тим самим усе відділення, додавав упевненості й наснаги своїм побратимам, сусідам по палаті.

Завідувачка Центру Катерина Загородня додає, що після спілкування з Романом часто покращується настрій багатьох пацієнтів. Працівники це помічають і радіють, що так є.

«У всіх моїх пацієнтів добре розвинена фізична витривалість, і всі вони хочуть швидко стати на протез, почати ходити. Тому разом працюємо й досягаємо добрих результатів. Роман – теж молодець. Ось подивіться, як він робить «ластівку», – зауважує Максим Пащин.

До слова, цими днями один з перших протезованих військовослужбовців Центру вже повернувся на фронт.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено