Івано-Франківськ

“Єдність на всіх рівнях — це запорука нашої сили та стійкості”, – Денис Шмигаль у Франківську (ФОТО, ВІДЕО)

Основні пріоритети - підготовка до зими, виконання бюджетів на всіх рівнях, прискорення інтеграції до ЄС і НАТО.

DSC 0100 scaled

30 липня в Івано-Франківську відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президенті України.

Окрім глави держави, його також відвідали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Керівник ОП Андрій Єрмак та інші високопосадовці усіх рівнів, а також представники обласних, районних та місцевих адміністрацій, розповідає ПІК.

Зокрема, під час засідання очільник Уряду зробив акцент на трьох викликах: підготовка до зими, виконання бюджетів на всіх рівнях, прискорення інтеграції до ЄС і НАТО.

DSC 0142 scaled

Як розповів під час масштабного заходу Денис Шмигаль, з травня працює створений Урядом штаб з підготовки до опалювального сезону.

«Для відновлення, ремонтів та захисту об’єктів енергетики лише Держагенству з відновлення виділили 10 млрд грн. Також отримуємо допомогу США у розмірі 897 млн доларів. Працює європейський Фонд енергетичної підтримки України, в межах якого отримано вже 166 млн євро. Кошти є, тепер важливо вчасно провести всі заплановані заходи», – наголосив прем’єр.

Натомість у першому півріччі 2023 року видатки держбюджету склали 1 трлн 786 млрд грн. З цих коштів 819 млрд грн — це безпека та оборона. 264 млрд грн — соціальні допомоги.

«Медицина, освіта, критична інфраструктура, швидке відновлення — це наступні пріоритети видатків бюджету. Для швидкого відновлення виділено на місця вже більше 20 млрд грн. Маємо всі підходити дуже відповідально до проектів, які фінансуються з бюджетів різних рівнів. Це стосується і місцевої влади зокрема», – зазначив Денис Шмигаль.

DSC 0110 scaled

Розповів очільник Уряду й про інтеграціяю в ЄС і НАТО.

«Єврокомісія високо оцінює прогрес українських реформ у межах виконання семи рекомендацій. Робимо все можливе, щоб до кінця року відкрити передвступні переговори про членство в Євросоюзі. Готуємо так званий «План для України» в рамках програми Ukraine Facility», – зауважив він.

Зрештою, Прем’єр-міністр переконаний, що «Єдність на всіх рівнях — це запорука нашої сили та стійкості». 

DSC 0131 scaled

Читайте також інші новини по візиту Президента України в Івано-Франківськ: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено