Івано-Франківськ

Місячний посівний календар на серпень 2023 року: коли збирати врожай

В останній літній місяць дачники активно збирають і переробляють урожай, займаються сінокосом, обрізають кущі та дерева, які вже закінчили плодоношення.

posevnoj kalendar na yyul 2022 620x349 1

На городі зазвичай вже нічого не садять, але продовжують сіяти овочі та зелень в теплицях. Розпланувати роботу  допоможе місячний посівний календар, передає Уніан.

Місячний посівний календар на серпень 2023 року по днях:

1690132598 4470 scaled

  • 1-3 серпня – дні повного місяця. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами в ці дні.
  • 4-5 серпня – урожайні дні. Можна сіяти огірок і пекінську капусту на підвіконні для подальшого вирощування в теплиці. На городі можна посіяти швидкозростаючі салати. Дуже вдалі дні для пересадки і обрізки будь-яких квітів, особливо цибулинних. В саду можна скошувати газон і підгодовувати чагарники, але не рекомендується обрізати і поливати дерева.
  • 6 серпня – неродючий день. Садити і сіяти нічого не рекомендується, але можна підгортати і викопувати картоплю, а також збирати фрукти і ягоди. Хороший день для боротьби з бур’янами і обприскування рослин від шкідників.
  • 7-9 серпня – одні з найвдаліших днів місяця. Можна займатися будь-якими видами робіт на ділянці. Вдалі дні для посіву редьки, салатів, мангольду. Також дуже корисними будуть внесення компосту і гною. Можна обрізати полуницю і виноград – рани швидко загояться. Не рекомендується тільки пересаджувати рослини.
  • 10-11 серпня – збір врожаю овочів для тривалого зберігання, прищіпка баклажанів і помідорів, розпушування і перекопування порожніх грядок. Вирізка зайвих пагонів на винограді і полуниці, обрізка і прищіпка дерев. Можна вносити попіл і гній на городі.
  • 12-14 серпня – урожайні дні. Місячний посівний календар на серпень 2023 рекомендує сіяти зелень і салати на городі, а також пересаджувати розсаду огірків в теплицю. Проводяться перекопування і розпушування ґрунту, внесення добрив, посів сидератів. Можна збирати урожай для швидкого поїдання, але не для тривалого зберігання – зібрані плоди швидко згниють.
  • 15-17 серпня – дні молодика. Місячний посівний календар не рекомендує турбувати рослини.
  • 18-19 серпня – можна прищипувати помідори, баклажани, перці. Збір врожаю на зберігання і для приготування консервації. Підготовка грядок для посіву озимих культур. Можна пересаджувати квіти і обрізати чагарники, вирізати сухі і хворі гілки дерев.
  • 20-21 серпня – висадка розсади огірків і капусти в теплиці. Збір овочів і фруктів на зберігання, а також збір насіння для посіву в наступному році. Можна вносити фосфорні та калійні органічні добрива. Не рекомендується обробляти рослини отрутохімікатами.
  • 22-24 серпня – посів капусти і огірків на розсаду для вирощування в теплиці. Посадки і пересадки будь-яких видів квітів. Рясні поливи і підгодівлі. Боротьба з бур’янами. Дуже хороший день для збору ягід і фруктів і приготування консервації з них, але невдалий для викопування картоплі.
  • 25-26 серпня – посів насіння огірків, цвітної капусти і зелені в теплиці. Збір овочів для заморозки. Обробка ділянки від хвороб і шкідників. Посадка квітів в горщиках. Не рекомендується поливати і обрізати рослини.
  • 27-29 серпня – можна сіяти будь-які рослини для вирощування в теплиці або на підвіконні, а також висаджувати і пересаджувати рослини в горщиках. Хороші дні для обрізки рослин, які вже закінчили плодоношення, і квітів, які відцвіли. Збір врожаю на зберігання і насіння для посадки в наступному році. Прищіпка молодих дерев і чагарників. Не рекомендується травмувати коріння рослин.
  • 29-30 серпня – збір насіння і насінників, викопування картоплі, боротьба з бур’янами, шкідниками і хворобами. Заморожування врожаю і приготування консервації. Грядки з зібраним урожаєм можна перекопати, удобрити і замульчувати на осінь. Обрізка сухих і хворих гілок на деревах, побілка стовбурів. Не рекомендується поливати і прищипувати рослини.
  • 31 серпня – повня. На ділянці краще нічого не робити. Хороший день для заготівлі консервації, висушування насіння і догляду за кімнатними квітами.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено