Івано-Франківськ

Нікого не звільнятимуть, – Марцінків про об’єднання медзакладів у Франківську (ВІДЕО)

Як вже розповідала ПІК, в Івано-Франківську створюють одразу дві кластерні лікарні. І якщо одна, яка буде функціонувати на базі ЦМКЛ,

DSC 0016 scaled

Як вже розповідала ПІК, в Івано-Франківську створюють одразу дві кластерні лікарні. І якщо одна, яка буде функціонувати на базі ЦМКЛ, то інша буде обʼєднаною.

Саме щодо останньої виникла ціла низка питань під час сесії Івано-Франківської міської ради.

До об’єднаного кластерного закладу увійдуть Міська клінічна лікарня №1, міський перинатальний центр (пологовий), стоматполіклініка і міська дитяча лікарня.

«Така зміна – не наша забаганка. Зараз триває реформа охорони здоровʼя. Проводять її задля ефективнішої допомоги пацієнтам. Це буде своєрідне об’єднання закладів, але всі залишаться працювати, як і працювали. Простими словами для працівників буде зміна лише в трудовій книжці. І нікого не звільнятимуть», – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Два кластерні заклади в Івано-Франківську будуть надавати великий спектр допомоги.

Новий заклад надаватиме більш ширший пакет послуг. Також зросте його фінансова спроможність, бо можна буде залучати більше коштів з НСЗУ. Фахівцями проведено аналіз фінансово-господарської діяльності всіх закладів за минулий рік та за 6 місяців поточного року. Тож є контроль, куди заклад має рухатися.

«Чому це спішно? Бо з 1 січня має бути новий пакет НСЗУ, тож аби отримати фінансування треба до цього часу встигнути», – наголосив мер.

Як підсумок, вирішили доопрацювати статут та врахувати зауваження від всіх чотирьох медичних закладів до наступної сесії. Відтак, кожен керівник повинен залишитись на своєму місці. Тож має бути генеральний директор кластерного закладу та директори відділів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено