Івано-Франківськ

Стало відомо, чи продовжують в Україні відкривати компанії зі зв’язками з Росії та Білорусі

Від початку повномасштабної війни в Україні не тільки не закрилася більшість компаній, але й відкрилися 39 новин.

Стало відомо, чи продовжують в Україні відкривати компанії зі зв'язками з Росії та Білорусі

В Україні на початку повномасштабного вторгнення росії, в YouControl створили список діючих українських компаній, що мають “ворожий слід”. До нього увійшли понад 20 тисяч активних українських підприємств, серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів яких є хоча б один громадянин або резидент Російської Федерації чи Республіки Білорусь. Про це повідомляє ПІК з посиланням на Економічну правду.

“За 16 місяців лише у деяких із цих компаній відбулися зміни у складі співвласників, а саме вихід зі структури представників країн-агресорів – Росії та Білорусі. Аналітикам вдалося виявити понад 1000 таких фірм, що складає трохи більш як 5% від загальної кількості підприємств зі зв’язками в Росії та Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

Майже 50% з цих компаній зареєстровані у Києві, ще близько 6,5% розташовані у Київській області. Майже 27% працюють у торговій сфері, по 14% – у переробній промисловості та нерухомості. При цьому, у процесі дослідження вдалось виявити, що зникнення представників РФ та РБ зі структури власників українських компаній, не завжди означає зникнення зв’язків з країнами-агресорами. Деякі зміни, вірогідно, були направлені на приховування “російсько-білоруського сліду”.

“Крім того, за період повномасштабного вторгнення РФ в Україну, було виявлено 39 новостворених компаній, в структурі власності яких присутні особи пов’язані із РФ та РБ. Близько половини цих юросіб (19) оформлені у Києві, ще 14 організацій зареєстровані на Заході України, 3 – на Півдні й 2 – на Сході країни. Понад 60% з цих компаній (24) були зареєстровані у 2022 році”, – додають у дослідженні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено