Івано-Франківськ

В Україні на соціальні виплати спрямували 265 мільярдів гривень: розподіл коштів

У першому півріччі з державного бюджету спрямували 265,6 мільярда гривень на соціальні виплати, з них у липні - 35,2 мільярда.

photo scaled

На фінансове забезпечення виплат пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду з січня по липень спрямували 158,6 млрд грн (зокрема, 22,7 млрд грн в липні).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, пише ЕП.

На другій позиції серед витрат на соціальні виплати – 60,8 млрд грн на соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини (із них у липні 8,7 млрд грн).

Третьою за обсягом фінансування стала підтримка малозабезпечених сімей та надання пільг і житлових субсидій – 30,7 млрд грн (у липні – 1,5 млрд грн).

Ще 14,2 млрд грн (у липні 2 млрд грн) спрямували на соціальний захист дітей та сім’ї та 1,3 млрд грн, із них у липні 0,3 млрд грн – на соціальний захист осіб з інвалідністю.

“У воєнний період Уряд ретельно ставиться до розподілу коштів, оскільки поряд із необхідністю забезпечувати потреби безпеки й оборони існує ще чимало викликів, на які слід реагувати оперативно. Водночас питання соціальної підтримки громадян було і лишається одним із важливих пріоритетів держави. Адже люди мають бути соціально-захищеними, мати кошти для забезпечення своїх побутових потреб та відчувати підтримку, особливо у цей нелегкий для країни час”, ‒ зазначив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

95eb059 2023 01

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Teleg

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено