Івано-Франківськ

Ракетний удар, звільнення “воєнкомів”: ТОП-10 новин тижня за 7-13 серпня 2023 року (ФОТО)

Ряд актуальних та важливих подій першого тижня серпня, які варті повторного перегляду.

огляд

 ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 7-13 серпня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Ракетний удар

svichka

Росіяни вранці, 11 серпня під час повітряної тривоги випустили ракету по Івано-Франківській області.

Ворожа ракета забрала життя 8-річного хлопчика Володі. Під час ракетного удару дитина перебувала на подвір’ї і отримала численні осколкові поранення.

“За лічені хвилини прибула «швидка». Хлопчика шпиталізували до лікарні у критичному стані з важкими травмами. Більше двох годин наші медики боролися за його життя, але, на жаль, безуспішно…” – йдеться у повідомленні.

Як зазначив міський голова Коломиї Богдан Станіславський, 8-річний Володя був учнем Коломийського ліцею.

Володя народився в селі Ценява, згодом з батьками переїхав до Коломиї. Закінчив у нас садок, а потім пішов навчатись у ліцей №2. Цього року завершив другий клас. Був дуже допитливою, старанною та веселою дитиною..

Росіяни випустили чотири ракети “Кинджал” по Коломийському аеродрому

364813314 698079582354878 2939472752618834250 n 1 scaled
11 серпня, близько 10:00 противник здійснив пуски 4-х аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К

Пуски здійснювались з повітряного простору Тульської та Липецької областей рф, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

“Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області”, – йдеться у повідомленні.

Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор.

В Україні звільнять усіх обласних “воєнкомів”

webp large 1 scaled

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 11 серпня провів засідання РНБО. Обговорювали ключове питання – результати перевірки «військкоматів». Доповідали ДБР, СБУ, МВС, Генеральний прокурор, НАЗК, НАБУ.

Загалом відкрито уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», оголошено 33 підозри.

“Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування”,– зазначив президент.

За словами Зеленського, реалізувати це рішення повинен Головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ.

Прокуратура перевіряє “воєнкома” з Івано-Франківська

264070285 417056786789254 2251815882244085933 n

Спецпрокуратура у Чернівцях перевірить обласного “воєнкома” на предмет незаконного збагачення.

Прокурори Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону в четвер, 27 липня 2023 року, зареєстрували кримінальне провадження за фактом ймовірного незаконного збагачення начальником Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Попередня правова кваліфікація статті 368-5 КК України (незаконне збагачення). На цей час встановлюються усі обставини.

Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції Чернівецької області.

Нинішній начальник Чернівецького обласного ТЦК та СП, а раніше — Івано-Франківського міського ЦК, полковник Ігор Сорокопуд є власником чималих статків.

З полону додому повернули ще 22 воїнів

7 серпня повернули додому з полону ще 22 українських воїнів.

photo 2023 08 07 11 52 11 scaled

Це бійці ЗСУ, з них два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. Вони брали участь у боях на різних напрямках, серед звільнених є поранені, повідомивголова ОПАндрій Єрмак.

Найстаршому з наших воїнів виповнилося 54 роки, наймолодшому – 23 роки.

“Усі визволені пройдуть курс фізичної та психологічної реабілітації, реінтеграції та отримають необхідне лікування за підтримки фахівців-медиків”,– зазначив Єрмак.

Наразі додому повернулося 2 598 українців. Це 48-й обмін, який вдалося провести, повідомив уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

ДТП на Тлумаччині

365727528 280485124625724 7871526579970859211 n scaled

Автопригода із загиблими трапилась 6 серпня у селі Гончарівка, Тлумацької ТГ.

Водій автомобіля «RENAULT TWINGO», мешканець Львівщини, при виїзді на головну дорогу, не надав перевагу в русі транспортному засобу «Hyundai Santa Fe».

В результаті відбулось зіткнення автомобілів, зазначили вполіції Івано-Франківщини.

“У результаті автопригоди водій автомобіля «RENAULT TWINGO», 1966 р.н. та його пасажирка 1976 р.н., мешканка Хмельниччини від отриманих травм померли в лікарні”,– йдеться у повідомленні.

Водій «Hyundai Santa Fe» був тверезий. За фактом смертельної аварії розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

На Прикарпатті 3-річна дитина отруїлася грибами

630 360 1515507026 8763 1

Цими вихідними зареєстровано отруєння лисичками у дитини віком 3 роки і 7 місяців, мешканки одного із сіл Калуської громади.

Отруєння виникло внаслідок порушення технології приготування грибів, інформує Калуська міська рада.

В Отинії неповнолітній водій з’їхав у кювет та перекинувся на дах

В Отинії неповнолітній водій з'їхав у кювет та перекинувся на дах: є постраждалі (ФОТО)

В Отинії на вихідних трапилася дорожньо-транспортна пригода.

17-річний водій автомобіля «Фольксваген Пасат» зіткнувся з автомобілем «Фольксваген Тігуан», який рухався у попутному напрямку.

“У результаті зіткнення, «Фольксваген Пасат» заїхав в кювет та перекинувся на дах”, – йдеться у повідомленні.

До лікарні доставили трьох неповнолітніх пасажирів з автомобіля «Фольксваген Пасат» 13 та 15 років.

Прикарпатські майстрині розповіли про створення сирного коника

Сирні коники – оригінальний вид українського народного мистецтва, поширений у Карпатському регіоні.

Гуцульщина – батьківщина сиру. А фігурки з солоного сиру – візитівка Гуцульщини.  За особливою давньою технологією саме на Косівщині із солоного сиру виготовляють коників, або ж інші фігурки.

Майстрині із села Шепіт, що на Косівщині, розповіли, як у їхньому житті з’явився сирний коник та що він для них означає: 

У Калуській громаді розпочали збір кавунів

У Калуській громаді розпочали збір кавунів. Цю незвичайну для цієї місцевості ягоду висадило фермерське господарство «Овочі Слобожанщини», яке перемістилося у Калуську громаду із Куп’янського району Харківської області.

Кавуни виростили із саджанців голландського сорту насіння, спеціально пристосованого до зростання у кліматі схожому до Прикарпатського.

“Фермери переконують: виростити на Прикарпатті ці солодкі ягоди – можливо, але складніше, ніж на Слобожанщині. Тепер жителі нашої громади мають нагоду переконатися: прикарпатські кавуни – дуже солодкі і смачні!”, – йдеться у повідомленні.

Ягоди невеликі 5-7 кілограмів, але солодкі і смачні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено