Івано-Франківськ

Прикарпатські майстрині розповіли про створення сирного коника: історії, що надихають (ВІДЕО)

Сирні коники – оригінальний вид українського народного мистецтва, поширений у Карпатському регіоні.

Люди Прикарпаття: історії, що надихають – це авторський відеопроєкт ПІК (Прикарпатської інформаційної корпорації), в якому ми знайомимо наших читачів з талановитими, сміливими, успішними людьми, які мають свою унікальну історію і готові нею поділитися з іншими.

Гуцульщина – батьківщина сиру. А фігурки з солоного сиру – візитівка Гуцульщини.  За особливою давньою технологією саме на Косівщині із солоного сиру виготовляють коників, або ж інші фігурки.

Майстрині із села Шепіт, що на Косівщині, розповіли, як у їхньому житті з’явився сирний коник та що він для них означає: 

Примітка: створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Назва проєкту – «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі». За зміст несе відповідальність лише ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Детальніше про фестиваль читайте у групі “Смак з Косова”.

371135421 710616000920737 2137446913094276224 n scaled

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено