Івано-Франківськ

Майстриня з Косівщини провела майстер-клас з виготовлення сирного коника у Польщі (ФОТО)

Делегація з Прикарпаття мала навчальну поїздку до гміни Соліна у Польщу 22-24 червня 2023 року.

Майстриня з Косівщини провела майстер-клас з виготовлення сирного коника у Польщі (ФОТО)

Під час зустрічі з польськими колегами, майстриня з села Шепіт Косівської громади Ольга Петращук провела майстер-клас з виготовлення сирного коника у гміні Соліна, інформує ПІК.

Жінка робила це доволі вправно та швидко, адже вже 9 років виготовляє коники з сиру, які є надбанням гастрономічної культури Косівщини. Опісля усі бажаючі мали змогу скуштувати коника.

“Я дуже рада, що мала можливість презентувати наш національний продукт – сирний коник у Польщі. Сподіваюся, нам він посмакував нашим польським друзям й чекаємо їх у нас на фестивалі в липні”, – розповіла пані Ольга.

А секретар Гміни пані Катажина Зелінська-Онишко навіть спробувала сама виготовити сирного коника. Вона розповіла, що це дуже цікавий і незвичний продукт.

На зустрічі також презентували м’ясні вироби з Косівської громади. Їх привезла ще одна майстриня Світлана Матійчук.

Додамо, що в рамках проєкту «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі», що реалізовує громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» в партнерстві з Косівською міською радою та урядом гміни Соліна відбулася навчальна поїздка закордон.

Ідея триденного заходу полягала в тому, щоб обмінятися досвідом та представити в Польщі локальний крафтовий автентичний продукт – коник з сиру.

Примітка: створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Назва проєкту – «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі». За зміст несе відповідальність лише ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Детальніше про фестиваль читайте у групі “Смак з Косова”.

371135421 710616000920737 2137446913094276224 n scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено