Івано-Франківськ

Наші громади дуже схожі: як польська Соліна делегацію з Косова приймала (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Наші краяни приїхали додому з цінним досвідом та позитивними враженнями.

Наші громади дуже схожі: як польська Соліна делегацію з Косова приймала (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Делегація з Косова, а саме майстрині, представники місцевої влади, культурні діячі мали змогу познайомитися з особливостями розвитку туризму у польській громаді Гміна Соліна (Підкарпатське воєводство) та перейняти щось корисне у цій сфері для Косівщини, інформує ПІК.

Польські партнери зустріли українців дуже гостинно та протягом двох днів, 22-24 червня показували цікаві місця регіону.

Зокрема, директор «GOKSiT» (Осередок розвитку культури, туризму, спорту) Кшиштоф Пецка розповів про основні напрямки туризму у гміні. Серед них різноманітні фестивалі, польська кухня, день рибалки, лісоруба, вареників тощо.

Також тут працює інформаційно-туристичний центр, де можна отримати усю необхідну інформацію про гміну і курорт Полянчика, а ще скуштувати місцевої джерельної води, яка дуже корисна для здоров’я.

Окрім того, українцям показали бальнеологічний санаторій “Солінка”. Загалом на території громади діє п’ять оздоровчих санаторіїв, де пропонують туристам різного роду послуги: грязі, ванни, інгаляції, кріотерапія, басейни з лікувальною водою, масаж…

Своєрідною родзинкою гміни є Солінське озеро та польська канатна залізниця «PKL», які користуються неабиякою популярністю у туристів. Комплекс висотою 102 метри. Над його будівництвом працювали шість років.

Гості з України також відвідали Музей духовної та матеріальної культури Бойківщини у Мишкові. Там їм провели екскурсію та пригостили кавою по-бойківськи, якої за словами поляків, не скуштуєш ніде.

Голова Солінської гміни Адам Пйонтковський відзначив, що Косівська громада та гміна Соліна дуже схожі, й не лише природними ресурсами, і співпраця між ними є дуже цінною та корисною для обох сторін.

“Маємо зв’язок з вами. Я б сказав, ми об’єднані на 99 відсотків. Хочемо переконати всіх жителів, щоб люди знали, що у нас добре відпочивати. І ви так само повинні робити. Будемо приїжджати – ви до нас, ми – до вас, і будемо мати спільні проєкти культурного й туристичного розвитку наших громад” – сказав він під час зустрічі з українською делегацією. 

DSC 0391 1 scaled

Нагадаємо, що 16 травня польські гості відвідали Косівщину, де їх пригостили сирними кониками та ознайомили з місцевими традиціями та культурою.

До слова, що ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація», представники українського міста Косова та польського міста Соліна спільно реалізовують проєкт  “Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщиниу прикордонних регіонах України та Польщі”, який має популяризувати культурну спадщину та розвиток регіонального туризму в Україні та Польщі відповідно. А фестиваль сирного коника – це інструмент такої популяризації. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено