Івано-Франківськ

“Фестиваль Сирних Коників” на Косівщині: амбіція українсько-польських взаємин (ВІДЕО)

Фестиваль - результат перемоги, яку отримали Косівська районна рада, Косівська районна адміністрація та ГО “Прикарпатська інформаційна корпорація” (ПІК).

2 5e2e5d7d151a2 1

“Фестиваль Сирних Коників”, який започатковують  Косівщина та гміна Соліна (Польща), планують провести у вересні в Косові. Днями його презентували як складову великого проєкту “Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини в прикордонних регіонах України та Польщі”, повідомляє ПІК.

Учасники презентації зазначали, що задум Фестивалю зародився під час попередньої каденції Косівської районної ради, яку очолював Павло Ванджурак. Нинішні керівники району, та Космацької громади, яка доєдналася до фестивального проєкту, щиро сприяють його реалізації, щоб гості з України та Польщі надихнулися не тільки традицією виготовлення сирних коників та інших виробів з сиру, але й оцінили всю гаму культурної спадщини та традицій нашого краю.

Організатори Фестивалю, серед яких Прикарпатська інформаційна корпорація” (ПІК), залучатимуть активних представників громад з обох сторін, щоб почути їхні думки та пропозиції щодо найбільш вдалого проведення свята сирних коників.

До слова, розглядаючи Фестиваль, як культурну родзинку Косівщини, в районі не приховують, що хотіли б мати від нього й економічний зиск.

Детальніше – у ВІДЕО.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено