Івано-Франківськ

Сирними кониками й гуцульськими традиціями: як у селі Шепіт польську делегацію приймали (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Косівчани приймали польську делегацію із гміни Соліна.

IMG 2796 scaled

16 травня у селі Шепіт, що у Косівському районі, приймали польську делегацію із гміни Соліна, яка приїхала на Івано-Франківщину в межах реалізації проєкту “Смак з Косова”.

Спершу поляки взяли участь у круглому столі спільно з партнерами ГО “Прикарпатська інформаційна корпорація” та представниками Косівської міської ради, а потім вирушили на екскурсію мальовничою Косівщиною, зокрема у село Шепіт, де їх зустріли гуцульськими традиціями та почастували сирними кониками, повідомляє ПІК. 

Показали гостям з Польщі й Шепітський водоспад – Гук.

А у Пістині поляки завітали у православну церкву 1600 року, де зберігся оригінальний іконостас, який зміг пережити радянський союз. Тоді, щоб врятувати старовинні ікони, його забили дошками. Після розпаду союзу місцеві реставрували церкву.
Гості з Польщі були вражені та зазначали, що ніде не бачили таких церков.

 

Нагадаємо, ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація», представники українського міста Косова та польського міста Соліна спільно реалізовують проєкт фестивалю “Смак з Косова”, який має популяризувати культурну спадщину та розвиток регіонального туризму в Україні та Польщі

Примітка: створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Назва проєкту – «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі». За зміст несе відповідальність лише ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Детальніше про фестиваль читайте у групі “Смак з Косова”.

371135421 710616000920737 2137446913094276224 n scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено