Івано-Франківськ

Косів-Соліна: делегація з Прикарпаття представила сирного коника в Польщі як культурну спадщину

Для косівського сирного коника відкрилися нові горизонти.

DSC 0288 scaled

В рамках проєкту «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщиниу прикордонних регіонах України та Польщі», що реалізовує громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» в партнерстві з Косівською міською радою та урядом гміни Соліна відбулася навчальна поїздка.

Двадцять учасників, що представляють громадські організації, культурні та державні установи Косівщини проявили ініціативу взяти участь в навчальній поїздці в рамках проєкту. Ідея триденного заходу полягала в тому, щоб обмінятися досвідом та представити в Польщі локальний крафтовий автентичний продукт – коник з сиру, повідомляє ПІК.

DSC 0356 scaled

«Косівщина і гміна Соліна багаті культурною спадщиною та природними ресурсами. А ці базові речі завжди є магнітом для туриста. Проте, все потрібно розвивати і працювати над тим, щоб туристи приїжджали в ці місця на сталій основі. Тому і зародився проєкт, що передбачає фестиваль сирних коників, що може відбуватиметься традиційно з року в рік. Це лише принесе користь громадам», – прокоментувала засновниця ГО «ПІК» Оксана Камінська.

DSC 0046 scaled

Польські колеги представили свій досвід розвитку туризму. Сьогодні до гміни Соліна приїжджає близько двох мільйонів туристів. Щороку ця цифра росте завдяки проєктним рішенням міської влади.

«Ми створили великий рекреаційний комплекс на основі озера, до якого завжди приїжджали туристи. Але цього було недостатньо, тому почали розвивати інфраструктуру, аби кожна людина тут відпочила на власний смак та приїжджала до нас щороку. І ми відкриті до того, щоб впроваджувати нові туристичні магніти. Фестиваль косівського сирного коника – це чудова ідея і потрібна Косівщині», – прокоментував вуйт гміни Соліна Адам Пйонтковський.

DSC 0056 scaled

Варто відзначити, що команда проєкту, спираючись на досвід обидвох громад в туризмі напрацьовує посібник «Традиційні фестивалі – кращі практики», – інструмент для місцевих громад в Польщі та Україні». Його зможе використовувати будь-яка громада для своїх цілей у сфері туризму.

А перший фестиваль сирного коника відбудеться на День міста Косів 7 липня.

DSC 0082 scaled
Нагадаємо, що мета проєкту полягає в популяризації культурної спадщини та розвитку туризму на регіональному рівні в Польщі та в Україні. А фестиваль сирного коника – це інструмент такої популяризації, що обидва міста будуть використовувати на сталій основі. Ініціатива реалізовується в рамках програми  PBU 2014-2020.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено