Івано-Франківськ

Очільницю Мінфіну США у Китаї нагодували галюциногенними грибами

За її словами, жодного негативного ефекту вона не відчула.

Очільницю Мінфіну США у Китаї нагодували галюциногенними грибами

Міністерка фінансів США Джанет Єллен під час візиту до Китаю побувала на вечері в ресторані традиційної кухні, де подавали галюциногенні гриби.

Страва із грибів, які вважаються отруйними і можуть викликати видіння, належить до традиційної кухні південно-західної частини Китаю. Про це очільниця Мінфіну США розповіла в інтерв’ю CNN, пише ПІК.

“Смачна була страва з грибами. Я не знала, що ці гриби мають галюциногенні властивості. Я дізналася про це пізніше”, – сказала Єллен про вечерю, яку вона мала з кількома людьми в ресторані, який спеціалізується на традиційних стравах південно-західної частини Китаю.

Джанет Єллен пожартувала, що в неї не було дивних видінь, і зауважила, що “якщо гриби правильно приготувати, що, я впевнена, сталося в цьому чудовому ресторані, вони не мають ефекту”.

Гриби, про які йде мова, китайці називають “цзянь шоу цин”. Назва походить від однієї з їх характерних властивостей: внутрішня поверхня гриба синіє під тиском, у тому числі в процесі різання. Вони вважаються отруйними і можуть викликати галюцинації. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено