Івано-Франківськ

Як військовий з Коломийщини за допомогою гармати нищить ворога на Запоріжжі (ФОТО)

«Сова» родом з Коломийщини. До війни працював електриком. Коли почалося повномасштабне вторгнення був направлений в 102 бригаду, в мінометну батарею.

367986726 274835798630566 3243095328981044283 n scaled

Військовий, командир мінометної батареї «Сова» з Коломийщини розповідає, як гармата “Рапіра” допомагає нищити окупантів на передовій. Хоча в гармати є режим стрільби прямим наведенням, хлопці стріляють в основному балістичною траєкторією – так відстань ураження становить більше 8 км.

Вже були перші влучання по ворожих бліндажах. Про це повідомляє 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина, пише ПІК.

Ми ніколи не стріляємо навмання, не витрачаємо боєкомплекти. Спочатку ми розвідуємо ворога, визначаємо ціль і вирішуємо, чи доцільно її уражати. Тільки тоді наносимо удари. У цьому відношенні нам повезло з командиром батальйону – ставить тільки такі завдання, які можливо виконати”, – каже «Сова».

За його словами, боєприпаси та озброєння забезпечує держава, але все інше – дрони, планшети, автомобілі – волонтери, частину військові самі купують за свою зарплату.

“У принципі, наразі всього вистачає, хоча зброї ніколи забагато не буває. Існує потреба в автомобілях. Деякі за півтора року вже повиходили з ладу, або були знищені ворогом. Тому, якщо хтось захоче передати нам на мінометний підрозділ джип – ми не відмовимось”, – додав він.

Як військовий з Коломийщини за допомогою гармати нищить ворога на Запоріжжі (ФОТО)

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено