Івано-Франківськ

Фільм “Довбуш” показали бійцям на фронті

Нащадки опришків стали першими глядачами фільму.

 

Вчора, 17 серпня, фільм “Довбуш” першими побачили бійці 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша, про це повідомив режисер фільму Олесь Санін, пише ПІК.

“Нащадки опришків стали першими глядачами фільму. Хтось вперше з початку війни побачив свої гори. Дякую усім хто допоміг нам організувати показ“, – йдеться у повідомленні.

Історична драма “Довбуш” – це багаторічна робота. Зйомки почалися у 2018. На зйомки картини витрачено понад 90 мільйонів гривень. Рекорд українського кінематографа. У фокусі режисера Олеся Саніна – історія братів Довбушів та повстання карпатських опришків, що відбувалося на кордоні нинішніх України, Польщі та Угорщини майже 300 років тому.

“Звичайно, вічна слава і пам’ять тим, хто працював, хто пішов з нашої братії на війну, тому що ми ніколи не вчилися, як і ви. Я думаю, що переважна більшість з вас не думала, що стане військовим, правда? У вас прекрасні професії в мирному житті, я думаю, що всі сподіваються, що вони до нього повернуться. Тому це моя відповідь, чому я хотів, щоб ви перші подивились. Мені дуже важлива енергія ваша, як ви це сприйняли”, – розповідає Олесь Санін.

Бійці захоплено переглядали фільм та перешіптувалися між собою. Багато хто впізнав рідні місцевості.

“Побільше знімали б таких фільмів якісних, і я вам скажу, що такі фільми можна показувати світу, і вони дійсно будуть передавати почуття українців і історію України”, – каже Юрій, військовослужбовець 68-ї окремої єгерської бригади.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську допрем’єрний показ фільму відбудеться 20 серпня.

Дивіться також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено