Івано-Франківськ

ДБР та Нацполіція проводять масові обшуки у військкоматах та медзакладах

Сьогодні, 22 серпня, оперативники, слідчі та прокурори проводять понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах країни.

a710545d f0ab 4779 a028 ff44b8bd254a

Державне бюро розслідувань та Національна поліція проводять масові обшуки у військкоматах та військово-лікарських комісій (ВЛК) для виявлення фактів корупції. Слідчі дії проходять у межах кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які займають керівні посади в центрах комплектування, пише ПІК.

Нацполіція наразі проводить понад 200 обшуків. Слідчі дії тривають за місцем розташування МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до «схем» осіб. Зокрема, обшуки проходять у Вінницькій, Черкаській та Київській областях. 

У межах відпрацювання виявлені масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи даних установ у всіх регіонах країни. За всіма викритими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. Зокрема за певну винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу. 

Вилучається документація, яка може підтвердити факти ухвалення рішень про непридатність до військової служби.

64e4b59a75174839377674 scaled

На минулому тижні в Одеській та Миколаївській та Херсонській областях працівники ДБР вже провели 15 обшуків. За результатами перевірок трьом посадовцям військкоматів повідомлено про підозри.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено