Івано-Франківськ

Оренда житла у Карпатах: двоє чоловіків втратили 16 тисяч гривень

У шахрайську пастку потрапили жителі Чернігова та Рівненщини.

Оренда житла у Карпатах: двоє чоловіків втратили 16 тисяч гривень

За оренду житла у Карпатах чоловіки перерахували аферистам 16 тисяч гривень. Зокрема, житель Чернігова знайшов на одному із сайтів оголошення про оренду котедж.

Чоловік зв’язався з орендодавцем і перерахував передоплату, у розмірі майже 6 тисяч гривень. А згодом з’ясувалося, що такого котеджу не існує. Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише ПІК.

“А мешканець Рівненської області перерахував майже 11 тисяч гривень за відпочинковий комплекс. Однак при приїзді заявника до комплексу, адміністрація закладу повідомила, що ніякі кошти не отримували. Як виявилось, чоловік перерахував кошти на рахунок аферистів”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці радять дотримувати простих правил щодо оренди житла:

  • не перераховуйте жодних коштів, поки особисто не оглянете житло; перед тим як зателефонувати чи написати орендодавцю, обов’язково перевірте його обліковий запис. Зверніть увагу на дату створення акаунту, наявність інших оголошень та відгуків від колишніх клієнтів;
  • щоб перевірити реальність пропозиції самотужки, достатньо лише ввести номер власника або адресу квартири в пошуковій системі. Ви отримаєте список сайтів, де розміщувались квартири цієї людини;
  • спробуйте також знайти відгуки про квартиру, будинок чи готель на інших ресурсах;
  • якщо ви раніше уже бачили фото цієї квартири чи будинку, але адреса розташування об’єкта була іншою, довіряти такому орендодавцю не варто.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено