Івано-Франківськ

Шмигаль назвав п’ять елементів нової ветеранської політики

Згідно з концепцією хочуть вшанувати героїзм усіх, хто став на захист власної держави.

thumb 207179 820 360 0 0 auto scaled

В Україні формують нову ветеранську політику. Під час VI Міжнародного ветеранського форуму «Україна. Захисники. Майбутнє» прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про п’ять ключових елементів нової ветеранської політики, пише ПІК.

➡️Зокрема:
  • Перший — створення інфраструктури, завдяки якій ветерани отримають якісні та дієві послуги.

«Ми починаємо з нових підходів роботи ВЛК та МСЕК. Принцип «довідки ходять за військовими», максимальна цифровізація, зокрема електронна черга, залучення якнайбільшої кількості цивільних медзакладів у цей процес. Результат — інклюзивна, комфортна та прозора система без бюрократії та корупції», — каже Денис Шмигаль.

Паралельно з цим вже зараз Уряд формує інститут помічника ветерана. Це індивідуальний супровід захисників у критично важливих для них питаннях.

За словами Прем’єр-міністра, при ОВА діятимуть спеціальні структурні підрозділи, а на місцях — сервісні офіси у справах ветеранів. Їхнє завдання — координувати виконання державних, регіональних та місцевих програм підтримки.

«Другий елемент нової ветеранської політики — це економічна активність. Вже відкрито шість Центрів ветеранського розвитку при провідних вишах країни. Їх буде ще більше. Це платформи для розвитку професійних навичок, перекваліфікації, отримання нових знань», — зазначив Глава Уряду.

thumb 207181 820 360 0 0 auto scaled

Денис Шмигаль підкреслив, що держава стимулюватиме створення та розвиток ветеранського бізнесу. Зокрема, в межах програми безповоротних грантів єРобота є ветеранський компонент, завдяки якому можна отримати до 1 млн грн на розвиток власного бізнесу.

  • ➡️Третій — успішна реабілітація. Створення мережі сучасних реабілітаційних центрів по всій Україні, які надаватимуть комплексну допомогу.
  • Четвертий — доступне житло. Тепер пільговий кредит під 7% за іпотечною програмою єОселя доступний для ветеранів війни та членів їхніх сімей. Ветерани також є пріоритетними учасниками програми єВідновлення.
  • П’ятий — вшанування подвигу військових. Увічнення пам’яті загиблих воїнів є наскрізною державною політикою. Герої поряд з нами, і кожен повинен їх знати та шанувати.

«Найбільш символічним місцем буде Національне військове меморіальне кладовище, де поховають Героїв, які віддали життя за Україну. Подвиг ветеранів буде частиною національно-патріотичного виховання молоді — в дитячих садочках, школах, вишах. Герої поряд з нами, і кожен повинен їх знати та шанувати», — наголосив Денис Шмигаль.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено