Івано-Франківськ

Що робити, щоб яблука не темніли після розрізання: корисні поради

Яблука — найдешевші фрукти і водночас багаті вітамінами та мікроелементами.

Що робити, щоб яблука не темніли після розрізання: корисні поради

Але яблука мають один недолік. Вони швидко темніють при розрізанні. Це відбувається тому, що деякі ферменти в яблуках під впливом кисню окислюються. Саме це і призводить до зміни кольору. Щоб цього уникнути, треба зробити кілька дій. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Перший спосіб

Замочіть їх у підсоленій воді на 10 хвилин. Потім вийміть та складіть у пакет. Але якщо хочете з’їсти яблуко, то добре вимийте.

Другий спосіб

Натріть яблуко лимоном. Якщо ви захочете позбавитися смаку лимона — промийте яблука перед вживанням.

Третій спосіб

Один із дієвих способів — просто скріпити нарізані скибочки яблука разом із гумкою. Тоді вони збережуть майже такий самий колір та твердість, та й фрукт після такого способу промивати не потрібно.

Четвертий спосіб

Мед — чудовий природний консервант, який зупиняє потемніння яблук. Просто розчиніть від 1 до 2 столових ложок меду на 1 склянці води кімнатної температури та в цьому розчині замочіть яблука на 1-5 хвилин.

П’ятий спосіб

Вам також допоможе звичайна вода. Поріжте яблука, перекладіть у посуд та залийте водою. Це допоможе на дуже короткочасний період “врятувати” фрукти від потемніння.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено