Івано-Франківськ

Які емоції переживають українці, думаючи про країну (ОПИТУВАННЯ)

Головна емоція, яку відчувають опитані соціологами українці, думаючи про країну, – гордість (74%).

Які емоції переживають українці, думаючи про країну (ОПИТУВАННЯ)

Соціологи запитали в українців, які емоції вони відчувають, думаючи про країну. Друга емоція після гордості, згідно з опитуванням, – сум (43%). 17% відчувають страх, думаючи про Україну, гнів – 13%, радість – 10%, сором – 7%, зацікавленість – 5%, байдужість – 1%. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я, пише ПІК.

Гордість більше відчувають опитані, які перебувають в Україні. Емоції суму і страху переважають серед біженців за кордоном. Гордість більше відчувають найстарші опитані, сум і страх частіше відзначали люди середнього віку.

“Соціологи зазначили, що за гендерним розподілом жінки відносно частіше говорили про гордість, сум та страх, чоловіки – гнів, радість і сором. Люди, які у побуті спілкуються українською або двома мовами, частіше говорили про відчуття гордості. Сум більше відзначали ті, які спілкуються російською”, – йдеться у повідомленні соцгрупи.

369781824 345912491093919 4746017633524260622 n scaled

Як підтримати свій емоційний стан та загалом поліпшити психічне здоров’я: 5 кроків

1. Спілкуйтеся з іншими людьми

Гарні стосунки з оточенням важливі для вашого психічного здоров’я, адже вони допомагають розвинути почуття приналежності до групи, дають можливість поділитися позитивним досвідом з іншими та відчути емоційну підтримку.

2. Будьте фізично активними

Регулярна фізична активність пов’язана з нижчим рівнем депресії і тривожності у всіх вікових групах, підвищенням самооцінки та гарним настроєм. Можна просто прогулятися на свіжому повітрі – це знижує рівень гормону стресу (кортизолу).

3. Продовжуйте вчитися

Дослідження показують, що освоєння нових навичок поліпшує психічний стан завдяки підвищенню впевненості в собі через розвиток цілеспрямованості.

4. Допомагайте іншим

Невеликі добрі справи для інших людей сприяють підвищенню рівня нейромедіаторів, як-от серотонін, дофамін та ендорфін. Також, коли ми робимо добрі справи, у нас збільшуються самооцінка, рівень емпатії та співчуття, покращується настрій. Це знижує артеріальний тиск і рівень кортизолу.

5. Уважно ставтеся до своїх думок, емоцій та поведінки

Дослухайтесь до свого тіла, бажань та процесів свого внутрішнього світу, адже це підвищує здатність планувати діяльність, позитивно ставитися до себе і, як наслідок, — мати високий рівень емпатії та самоприйняття.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено