Івано-Франківськ

Нове відділення реабілітації та відновного лікування відкрили у Франківську в дитячій лікарні

Відтепер тут зможуть отримати ефективне лікування маленькі пацієнти із порушеннями нервової системи та опорно-рухового апарату.

FB IMG 1693372801924 scaled

Нове відділення реабілітації та відновного лікування відкрили в Івано-Франківській міській дитячій клінічній лікарні, повідомляють на сайті міського голови, пише ПІК.

«У нас є лікарі-реабілітологи, які приймають дитину, оглядають її і дають рекомендації, що їй потрібно проводити. У нас є 4 масажисти, які роблять діткам масажі, проводять лікувальну фізкультуру і різні ергонавчання цим діткам, які цього потребують. В нас басейн на першому поверсі, спортзал на другому і це буде такий комплекс реабілітаційних заходів», – розповідає завідувачка відділення реабілітації та відновного лікування Ірина Мига.

Нові кабінети, у яких не страшно та досвідчені й грамотні масажисти, лікарі-ортопеди та реабілітологи.

«Як ортопед я мушу визначити, що треба дитинці, який реабілітаційний комплекс. Дуже поширені, в більшості в дітей шкільного віку. Особливо початкова школа, отам багато ортопедичних захворювань, всяких сколіозів, порушень постави, деформація коштом важків рюкзаків, і тепер останні кілька років. Відколи пандемія, війна, навчання онлайн. Сидять за партами, вдома за комп’ютерами, як хочуть, звідси й проблеми», – каже лікар ортопед-травматолог Міської дитячої клінічної лікарні Володимир Твардовський.

За день у відділенні можуть комплексно пройти обстеження або ж процедури лікування та реабілітації до пів сотні діток віком від кількох днів і до 18-ти років. Відділення реабілітації – це не лише кабінети лікарів, а цілий комплекс реабілітаційних об’єктів. Це і плавальний басейн, і спортивна зала для дітей.

Відкрили відділення завдяки проекту ЄС «Україна-Румунія»

Вже зовсім скоро до нових кабінетів відділення реабілітації та відновного лікування завезуть сучасне медичне обладнання, яке також закупили у межах проекту «Україна-Румунія» «Альтера».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено