Івано-Франківськ

Не просто так: чому Буданов тримає у своєму кабінеті жабу

Жаби — ідеальні розвідники.

Не просто так: чому Буданов тримає у своєму кабінеті жабу

Очільник Головного управління Розвідки Міноборони Кирило Буданов тримає у своєму кабінеті жабу не заради забавки, вона — його справжня напарниця. Про це повідомляє UAnimals, пише ПІК.

Ось декілька аргументів:

  • жаби відмінно бачать в темряві й дуже чутливі до руху. Структура їхніх очей дозволяє бачити не лише попереду себе чи по боках, але й практично позаду себе.
  • жаби вміють маскуватись під навколишнє середовище. Наприклад, телодерма моховита має плями та бородавки, що роблять її схожою на грудочки моху чи лишайника.
  • жаби вміють виживати в екстремальних умовах. Як і всі амфібії, жаби холоднокровні. Це означає, що температура їхнього тіла пристосовується до температури навколишнього середовища. Коли ж стає геть холодно, жаби закопуються під землю або в мул на дні ставка. І так живуть до весни. Не рухаючись. І ледь дихаючи.
  • лісова жаба (Wood Frog) може жити північніше від Полярного кола і тижнями виживати. При цьому її організм буде замороженим на 65%. Ця жаба використовує глюкозу з крові як зброю проти заморожування. Протягом заморозки вона не дихає, а серце — не б’ється.

“Жаби вміють вичікувати. Райка плоскоголова (Australian water-holding frog) — справжня “громадянка” пустелі й може чекати на дощ до 7 років. Вона закопується під землю та оточує себе прозорим коконом, який робить з власної шкіри, що відлущилась. Страшно уявити, на що здатна жаба Буданова заради перемоги”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено