Івано-Франківськ

Стрілянина у Дніпрі, суд над Коломойським та звільнення голови РДА: ТОП-10 новин тижня за 28.08 -03.09 (ФОТО, ВІДЕО)

Ряд актуальних та важливих подій останнього тижня серпня, які варті повторного перегляду.

Вбивство собаки, псевдовійськова, потрійне щастя: ТОП-10 новин тижня за 31.07-06.08 2023 року (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 28 серпня по 3 вересня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

ВІЙНА: Наші військові просуваються вперед

Події на фронті розвиваються доволі динамічно на всіх напрямках, але вся ця динаміка зазвичай у текстах і у відео звучить як “тривають важкі бої”. Здається, що ці новини повторюються, насправді ж там дуже активно розвивається ситуація. Про це в ефірі телемарафону сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Маляр, українські воїни непогано просуваються на Бахмутському напрямку. Це дуже дошкуляє ворогу, тому він намагається перемикнути наші зусилля на інші ділянки.

FB IMG 1693630197099 scaled

Найбільше зараз говорять про бої в районі Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Там дійсно тривають запеклі бої. При цьому ЗСУ потрохи просуваються, там є певні успіхи. Наступ ворога на Авдіївському та Мар’їнському напрямку триває, фактично, з минулого літа. І там не просто бої, а дуже запекла боротьба – двох потужних противників.

Водночас, українська ППО готується до масованих російських ударів.

Тим часом РФ нарощує виробництво дронів. Підтвердженням цьому є атака по Одещині в ніч на 3 вересня.

ВЛАДА: Зеленський змінив міністра оборони

“Я вирішив провести заміну міністра оборони України Олексія Резнікова. Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити кадрове рішення”, — йдеться у вечірній заяві 3 вересня президента України Володимира Зеленського.

Наразі очолити Міністерство має Рустем Умеров.

“Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури”, – зазначив президент. 

 

СУДОВІ СПРАВИ: арешт Коломойського

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському у вигляді триманні під вартою на два місяці до 31 жовтня з альтернативою у вигляді застави в понад 509 млн грн. Також він зобовʼязаний здати усі документи й не спілкуватися зі свідками.

Засідання проходило в закритому режимі. Журналістів пустили тільки на оголошення ухвали.

8f08f4424d175af7

Перед початком засідання Коломойський сказав, що не знає в чому його обвинувачують, а з тим, що встиг прочитати, “не погоджується”.

СКАНДАЛ: Зеленський звільнив голову Івано-Франківської РДА

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ярощука Олександра Анатолійовича з посади голови Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

“Звільнити Ярощука Олександра Анатолійовича…відповідно до пункту 7 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України”, – йдеться в указі.

5c97932352e51eacc9892d546c604fef595e9203 1

На підставі пункту 7 частини першої статті 40 Кодексу власник або уповноважений ним орган може розірвати трудовий договір з працівником за появу на роботі в стані наркотичного або токсичного сп’яніння.

КРИМІНАЛ: У Дніпрі патрульний застрелив чоловіка, який порушував ПДР та чинив опір

Патрульні зупинили водія автомобіля, який порушував ПДР, той почав поводитися агресивно та чинив опір. Під час інциденту правоохоронець застосував табельну зброю.

Від отриманих вогнепальних поранень водій авто помер.

bbbf5ca455a9ac6355b25cbdfcd9f515 scaled 1

Згодом, поліцейському висунули звинувачення за двома статтями. За даними ДБР, розпочато кримінальне провадження за двома статтями: ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України (умисне вбивство та перевищення службових повноважень).

Водночас у поліції опублікували відео з бодікамер патрульних.

НАДЗВИЧАЙНІ НОВИНИ: Зірвані дахи та повалені дерева на Прикарпатті

29 серпня ввечері в різних районах Івано-Франківської області вирувала негода: дощ, град та шквалисте посилення вітру.

В результаті чого поривами вітру пошкоджені крівлі 3-х адміністративних будівель, 31 житлового будинку та 13 господарських будівель.

FB IMG 1693374954022 scaled 1

 

ВІДВЕРТО:  Ігор Чудик – ректор Івано-Франківського університету нафти й газу

Івано-Франківський національно технічний університет нафти й газу почав працювати в своєму новому історичному етапі. Тут відбулася зміна керівництва освітнього закладу після застабілізованої епохи правління Євстахія Крижанівського, що, до слова, працював на посаді 30 років.  Новим ректором  ІФНТУНГ став вчений-науковець, доктор технічних наук та професор Ігор Чудик.  

У відеоінтерв’ю “Відверто” Ігор Чудик розповідає про те, яким бачить університет нафти й газу вже під його керівництвом в недалекому майбутньому та що планує там змінити. А також з ведучою програми торкаються наступних тем:

  • Нюанси виборів в ректори та вплив політики на них.
  • Диплом ІФНТУНГ: чи можна з ним стати багатою людиною?
  • Вища освіта – як спосіб уникнути призову до армії та які зміни чекають воєнну кафедру університету.
  • Зарплати викладачів та корупція в освітньому закладі.
  • Чи мають діти новоспеченого ректора хист до науки та чи є рівноправ’я в його сім’ї?
  • Чому Ігор Чудик більше не грає в комп’ютерну гру “Need for speed”?

Про це та інше – дивіться у відкритій розмові:

ОСВІТА І НАУКА: у Франківських школах пролунав перший дзвоник

1 вересня у школах-ліцеях міста Івано-Франківську розпочинається новий навчальний рік. Попри труднощі, діти продовжують здобувати знання, щоб будувати щасливе і вільне майбутнє нашої країни.

У День знань кожен заклад індивідуально вирішує у якій формі проводити (традиційна лінійка, година розваг, благодійний концерт та ярмарок, флеш-моби, патріотичні квести тощо). Кількість присутніх залежало від кількості місць в укритті та безпекової ситуації.

007 1 scaled

ВОЛОНТЕРСТВО: Прикарпатський ультрамарафонець організував пробіг з синьо-жовтими прапорами у Валенсії 

На честь святкування українського прапора у Валенсії вперше відбувся забіг з прапорами України. Організатором цього став бігун-ультрамарафонець, тричі рекордсмен України з ультрамарафонського бігу Микола Таран.

IMG 0976 scaled 1

Зовсім скоро, 7 жовтня, планується великий захід де також в програму буде входити забіг із прапорами, але на іншій біговій локації. Кожен зможе приєднатися і показати, що українці, навіть далеко за межами, допомагають Україні і підтримують.

КУЛЬТУРА: У Шепоті відбувся благодійний фестиваль “Смак з Косова”

На Косівщині, у селі Шепіт, 3-го вересня, пройшов другий день фестивалю “Смак з Косова”.

Фестиваль має на меті популяризувати сирного коника, місцеві народні ремесла, промисли, традиції Гуцульщини, зокрема й гастрономічну спадщину.

Зокрема, на учасників та гостей фестивалю чекали презентація полонинних господарств, майстринь сирної іграшки та творчих родин села Шепіт. Окрім того, занурення у пастушу культуру Карпат: обряди, традиції, ремесло; дегустації традиційних страв місцевої кухні, екологічно чистої продукції з місцевих полонин. Також відбувся концерт естрадних виконавців.

372314634 6863252373686330 7118728752379028957 n scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено