Івано-Франківськ

У Королівці відібрали проби води з колектора, який виходить з території заводу КРП

Влада каже, що тримає ситуацію на контролі.

374763332 853508230112225 4978027326748962760 n scaled

Як повідомляла ПІК, 13 липня коломийські правоохоронці отримали інформацію, що в селі Королівка,  упродовж місяця невідомі особи забруднюють місцеві ґрунти та навколишнє середовище невідомою речовиною жовтого кольору із сильним запахом ацетону.

Сьогодні, четвертого вересня, очільник Коломийської громади Богдан Станіславський повідомив, що ситуація під контролем, пише ПІК.

“У пʼятницю до громади прибула пересувна лабораторія львівського КП «Адміністративно-технічне управління». Фахівці відібрали проби на колекторі дощової води, яка виходить з території колишнього заводу КРП (ред.комплектних розповідльчих пристроїв” у Королівці. Також відібрали проби з криниць у кількох домогосподарствах на території села, поблизу яких виходить колектор заводу. Результати аналізів будуть через 5 днів”, – пише Станіславський.

Він додав, що на сьогодні інтенсивність запаху значно знизилася, вода у колекторі чистіша.

“Від часу, коли відкрили провадження, на території заводу не помітили якихось дій. Проте після кожного дощу ситуація поновлюється, вода мутніє і запах підсилюється. Міська рада вже відправила необхідні документи щодо власників заводу. Працюємо разом з правоохоронними органами для того, щоб усунути загрозу для жителів громади”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено