Івано-Франківськ

230 прикарпатців отримали мікрогранти від держави за програмою “єРобота”

Після отримання коштів мікрогранту дані особи зобов’язані створити 482 нових робочих місця.

ad9ce0d9147ca414166e9ca772abced7

За підсумками чотирнадцятого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів Івано-Франківська область у трійці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень, пише ПІК.

“Загалом, від початку року 230 підприємців з Прикарпаття отримали мікрогрант на розвиток свого бізнесу на суму 55,9 млн. грн. Після отримання коштів мікрогранту дані особи зобов’язані створити 482 нових робочих місця”, – йдеться у повідомленні.

Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів мікрогранту є:

  • гуртова та роздрібна торгівля,
  • видання журналів та періодичних видань,
  • тимчасове розміщування й організація харчування,
  • загальна медична практика.

Нагадуємо, що урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Обов’язковою умовою надання коштів мікрогранту є створення нових робочих місць. Згідно з даною урядовою програмою українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду ведення підприємницької діяльності. Для цього потрібно: скласти бізнес-план, подати документи через портал «Дія», захистити бізнес-план, отримати позитивне рішення та відкрити рахунок в банку, отримати кошти та розпочати свою діяльність.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено