Івано-Франківськ

У Галичі до Дня міста відкрили пам’ятний знак усіх громад Прикарпаття (ФОТО)

Цього тижня місто відзначає 1125-річчя з часу першої письмової згадки.

У Галичі до Дня міста відкрили пам'ятний знак усіх громад Прикарпаття (ФОТО)

У Галичі, 9 вересня з нагоди дня міста відкрили пам’ятний знак із гербами усіх 62 громад Івано-Франківської області з QR-кодами на історичні місця. Про це повідомляє Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України, пише ПІК. 

Відкриття пам’ятного знаку було частиною запланованих заходів з відзначення Дня міста Галича. Також Асоціація міст України спрямувала звернення до ЮНЕСКО щодо внесення історичних пам’яток м. Галича до світової спадщини.

«Просимо розглянути питання про внесення до Списку всесвітньої спадщини Крилоське городище як комплексну памʼятку першорядного історичного значення, що відзначається в дослідженнях як центр Великого Галича та Храм Святого Пантелеймона. Внесення цих та інших памʼяток до списку таких, що будуть під охороною ЮНЕСКО, сприятиме інтеграції України у світовий культурний простір», – йдеться у зверненні.

Окрім того, усі присутні, представники громад Прикарпаття погасили марку Укрпошти «Галичу 1125 років» та провели круглий стіл «Муніципалітети на шляху до Європейського Союзу».

376859080 330966449315913 5927359238727278786 n scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено