Івано-Франківськ

Жителька Тернопільщини виправдовувала окупантів, їй оголосили про підозру

Агітаторка розповсюджувала у мережі деструктивний контент з російських інтернет-ресурсів.

001 1 scaled

На Тернопільщині викрили проросійську пропагандистку, яка активно поширювала у соціальних мережах антиукраїнську пропаганду окупантів та виправдовувала збройну агресію рф.

Про це повідомляє СБУ в Тернопільській області, пише ПІК.

“Зловмисницею виявилася 59-річна уродженка м. Попасна. Після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну вона разом з родичами оселилась у Тернопільській області та поширювала у соціальних мережах дописи про «придурків галичан, які встановили в Україні свої нацистські порядки»”, – йдеться у повідомленні.

003 1 scaled

Фігурантка кримінального провадження своїми дописами не тільки висловлювала підтримку окупаційним військам, а й звеличувала воєнні злочини  країни-агресора.

У ході проведення санкціонованого за місцем проживання зловмисниці обшуку вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для розповсюдження ворожих закликів та наративів кремлівської пропаганди.

005 scaled

Наразі слідчі СБУ повідомили інтернет-агітаторці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено