Івано-Франківськ

На Одещині мобілізували чоловіка з інвалідністю: він помер у військовій частині

Мобілізацією займався майор, який особисто знав померлого.

На Одещині мобілізували чоловіка з інвалідністю: він помер у військовій частині

На Одещині місцевий військком Олександр Стахов сам погодив призов 29-річного Бориса Глушака, який мав інвалідність із дитинства, у пришвидшеному режимі. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

Колишній державний член експертної групи Директорату громадського здоров’я МОЗ та профілактики захворюваності Павло Поламарчук зазначає, що рішення про мобілізацію Бориса ухвалили, оскільки треба було “виконати поставлений план Генерального штабу Збройних сил України”. Він додав, що Борис пройшов медкомісію за дві години й одразу опинився у військовій частині.

“Уночі того ж дня Борису стало погано: його нудило. На ранковому строю в чоловіка стався епілептичний напад і він знепритомнів. Проте лікарі не надали йому кваліфікованої допомоги. Увечері в нього стався ще один напад, і лікарі констатували смерть”, – йдеться у повідомленні.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону повідомили, що прокурори перевіряють обставини мобілізації та надання медичної допомоги мешканцю смт Ширяєво Одеської області, який помер після прибуття до військової частини.

У територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки у смт Ширяєво Одеської області коментувати обставини смерті місцевого жителя після мобілізації відмовились.

Глава Одеської ОВА Олег Кіпер також відреагував на трагедію.

“Смерть мобілізованого на військову службу юнака з вадами здоров’я у будь-якої свідомої людини викликає шок. У мене так само, як і у суспільства, багато запитань “чому?” до тих службових осіб, які прийняли це фатальне рішення. Я переконаний, що усі винні мають бути покарані. Публічно. Співчуваю рідним і близьким Бориса”, – написав він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено