Івано-Франківськ

Браузер Chrome відзначає 15-річчя та представляє нові функції

Нові функції Chrome роблять користування браузером безпечнішим та ще зручнішим. Історія становлення та розвитку браузера від Google.

Компанія Google у вересні цього року вітає користувачів інтернет-браузер Chrome із 15-річним ювілеєм та на честь цього дещо оновлює дизайн програми та презентує декілька нових функцій, які мають ще більше покращити роботу браузера. Оновлення розповсюджуються поступово, проте з кожним днем все більше користувачів мають змогу їх оцінити.

378119487 855192215963862 4010486901084105708 n 1

Що нового?

Практично одразу ж після своєї появи у 2008 році браузер Chrome зумів створити гідну конкуренцію чинним на той момент Opera, Firefox, а тим більше Internet Explorer, який на той час вже потроху відходить у минуле. Новий браузер виділявся універсальністю, легкістю у користуванні та зручністю. З ним легко виходило шукати інформацію за допомогою пошукової системи Google, взаємодіяти із медіафайлами в інтернеті або ж грати в азартні ігри у казино Ельслотс, жодних проблем із запуском не виникало.

На честь солідної дати компанія оновлює десктопну версію браузера для ПК, для якої обирають дизайн під назвою Material You. В ньому використовують більш округлі елементи інтерфейсу, а сам браузер оновився у бік мінімалізму. Останні нововведення Chrome стосувалися саме спрощення та зручності користування браузером.

Окрім візуальної складової додано декілька функціональних деталей:

  • Підтримка штучного інтелекту у пошуковій системі;
  • Покращене таргетування реклами;
  • Вдосконалення системи безпеки Safe Browsing.

У Google зазначають, що однією з пріоритетних задач залишається безпека користувача, тож з новим оновленням очікується, що кількість фішингових атак та захисту від шкідливого програмного забезпечення повинна знизитись на чверть. Також очікується, що Chrome тепер показуватиме рекламу на основі історії браузера, а найближчим часом браузер навчиться озвучувати текст вебсторінок.

378119487 855192215963862 4010486901084105708 n2

Історія популярності Chrome

Перша бета-версія Chrome з’явилася 2 вересня 2008 року та була доступна лише для користувачів Windows, але вже впродовж декількох годин існування Google отримав сотні повідомлень про помилки у роботі браузера. Першої стабільної версії довелося чекати аж до грудня.

Chrome робив акцент на швидкості, стабільності та підвищенні безпеки, шляхом чого швидко став обходити конкурентів на ринку, а свій 15-річний ювілей утримує впевнені 65% ринку. Його найближчим конкурентом вважається Safari, проте розрив колосальний – браузер від Apple має лише 19%.

Ще під час запуску аналітики відзначали, що Chrome легко задовольняє потреби звичайного користувача, але разом з тим надає широкий набір інструментів і для просунутого користувача. Перестороги стосувалися лише того, що надмірна популярність Chrome може спричинити монополізацію браузера, а відповідно – погану підтримку сайтами інших браузерів. На практиці ж цього не відбулося. 

Браузер Google Chrome оновлюється автоматично після виявлення нової версії. Сам процес оновлення відбувається у фоновому режимі, тому цілком можливо, що наступний запуск браузера відкриє нові анонсовані можливості, якщо цього ще не сталося.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено