Івано-Франківськ

У Карпатах знайшли місце падіння німецького літака “Хейнкеля” (ФОТО)

Посадовці також встановили 5 членів екіпажу цього німецького "Хейнкеля".

У Карпатах знайшли місце падіння німецького літака "Хейнкеля" (ФОТО)

Галицькі пошуковці, учасники громадської організації «Пошук літаків ДСВ в Україні» проводять тури з пошуку місць падіння літаків у Карпатах під час Другої світової війни, паралельно збираючи донати на підтримку Збройних Сил України. Про це пише Арміяinform, пише ПІК. 

“Коли ми їхали на Франківщину, достеменно про цей літак нічого не було відомо — лише легенда з оповідок місцевих мешканців, які щось чули від старожилів. Але навіть ці відомості не дозволяли бодай приблизно встановити місце падіння літака…”, – розповів автор серії книг «Пошук літаків ДСВ в Україні» Андрій Кір’янов.

Так вдалося знайти місце падіння — в яру за селом. Місцевість важкодоступна. Пошуковці розповідають, що сигналів у металошукачів спочатку було небагато, але ставало дедалі більше. І раптом хлопці знайшли особистий жетон пілота.

Окрім жетона, пошуковці знайшли на місці авіатрощі багато згорілого дюралюмінію та велику кількість деталей і уламків літака, гільзи калібрів 7,92 та 12,7 мм, шматки плавленого алюмінію, частини обшивки літака, моторні деталі, елементи конструкції, скління кабіни, залишки іншого обладнання. За ними відразу ж визначили його тип: це був однозначно «Хейнкель» — німецький літак Не 111. 

“Ці жетони також кажуть за цей літак. Визначили екіпаж, що складався з 5 осіб. Визначили траєкторію падіння літака: все ж таки він десь врізався зверху гори і, палаючи, падав по схилу донизу.  Відтак, ще одне місце падіння літака в Карпатах знайдено та відмічено. Велика подяка всім, хто долучився, та місцевим мешканцям, які допомогли з пошуком місця падіння”, – додав Андрій. 

3 20 1536x864 1 scaled 5 9 scaled 8 7 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено