Івано-Франківськ

Мер Долини пропонує встановити сонячну електростанцію для потреб водоканалу

За словами Івана Диріва вода у громаді буде навіть під час блекауту.

Мер Долини пропонує встановити сонячну електростанцію для потреб водоканалу

Мер Долини Іван Дирів зазначив, що сонячні електростанції не можуть вирішити всі складні проблеми, пов’язані з війною, вони можуть стати життєво важливим джерелом електрики, пише ПІК.

“Мусимо бути готовими до всього, бо прожити без світла ще якось можна, а без води, а тим більше без каналізації, особливо в умовах багатоквартирного будинку, майже неможливо. Саме тому я виніс на розгляд депутатів рішення про виділення коштів на встановлення сонячної електростанції (СЕС) для потреб водоканалу”,написав він у Фейсбук.

Проєкт вже розпочали втілювати, і саме зараз триває один з етапів по встановленню панелей. Завершити планують до кінця жовтня. Запланована потужність – 140 кВт, цього буде на першому етапі достатньо.

“Ще однією перевагою використання сонячної енергії для потреб водоканалу є те, що ми зможемо не піднімати тариф, хоча у зв’язку з подорожчанням електроенергії для цього, на жаль, є всі передумови, адже однією з його найвагоміших складових є витрати на електроенергію”, – додав очільник Долини. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено