Івано-Франківськ

В Україні до кінця року планують збільшити виробництво дронів у 120 разів

 БПЛА збирають та збиратимуть вітчизняні компанії, але компоненти до них є імпортні.

В Україні до кінця року планують збільшити виробництво дронів у 120 разів

Україна до кінця року збільшить виробництво дронів для армії у понад 120 разів. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише ПІК.
«Якщо дивимося на кінець грудня, то збільшимо виробництво у 120-140 разів реально. Задача – забезпечити ударні дрони у достатній кількості. Знаєте, як Starlink. От дивіться, немає ж зараз питань зі Starlink? Звичайно, що комусь їх не вистачає, але немає такого, як з дронами, що їх явно не вистачає. Ми всі із вами купуємо дрони», – сказав він.
Міністр нагадав, що займається проєктом «Армія дронів», але коли бачить, що хтось збирає на дрон для військових, то й туди донатить кошти.
«Тому задача стоїть зробити, аби ви про це не думали, щоб вистачало. Це хороший сигнал, коли немає зборів. Значить, що держава закриває ці потреби», – сказав Федоров.
Водночас глава Мінцифри наголосив, що є серйозна проблема – це російський РЕБ, тому наші фахівці працюють над технологіями, які допоможуть подолати їх. Масштабування виробництва БПЛА без технологій протидії РЕБ не даватимуть результату. 
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено