Івано-Франківськ

Посла України в Польщі викликали до МЗС через заяви Зеленського на Генасамблеї ООН

Відомо, що посла прийняв заступник держсекретаря Міністерства закордонних справ Павел Яблонський.

Посла України в Польщі викликали до МЗС через заяви Зеленського на Генасамблеї ООН

Міністерство закордонних справ Польщі 20 вересня терміново викликало посла України в Польщі Василя Зварича до МЗС, щоб висловити протест проти заяв президента України Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН про те, що деякі країни ЄС – “удавано солідарні”. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

Яблонський передав рішучий протест польської сторони щодо вчорашніх заяв президента Зеленського на Генасамблеї ООН про те, що деякі країни ЄС удавали солідарність, опосередковано підтримуючи Росію.

“Заступник глави МЗС зазначив, що ця теза є неправдивою щодо Польщі і, тим більше невиправданою щодо нашої країни, яка з перших днів війни підтримує Україну”, – наголосили у МЗС Польщі.

Яблонський зазначив, що “тиск на Польщу на багатосторонніх форумах чи надсилання скарг до міжнародних трибуналів не є відповідними методами вирішення суперечок між нашими країнами”.

Він додав, що ці дії не будуть ефективними проти Польщі, оскільки дії польського уряду для захисту інтересів польських фермерів відповідають національному праву, праву ЄС і міжнародному праву.

“Яблонський висловив сподівання, що “як політика української влади, так і її публічна комунікація відображатимуть реальний характер польсько-українських відносин, як поточних, так і історичних, беручи до уваги допомогу, яку надають Польща та поляки українському населенню”, – йдеться у повідомленні. 

До слова, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна може накласти ембарго на низку агропродуктів з України через конфлікт з українським урядом щодо імпорту зерна.

Додамо, що Україна й Польща мають непорозуміння щодо постачання зерна. Після скасування ембарго на постачання українського зерна Єврокомісією 15 вересня Польща, Угорщина та Словаччина вжили власні заходи щодо продовження цього обмеження. У відповідь Україна подала скарги до Світової організації торгівлі, намагаючись оскаржити ці рішення.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський сесії Генеральної Асамблеї ООН під час виступу заявив:

“Тривожно бачити, як у цей час дехто в Європі розігрує солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено