Івано-Франківськ

Головне розчарування літа Бундесліги

Пальїнья вже сфотографувався з формою Баварії та пройшов медогляд, але Фулгем не відпустив його в останній момент.

orig 642317

Зірваний перехід Жоау Пальїнью з Фулхема до Баварії – одна з найбільш драматичних та  головних подій останнього дня трансферного вікна у топ лігах, а саме – Бундесліги. У цьому матеріалі ми розкажемо, що відбулося та відповімо на питання: хто найбільше програв від цієї трансферної саги?

Історія трансферу Пальїнью до Баварії

28-річний півзахисник збірної Португалії з футболу  весь день першого вересня провів у Мюнхені: пройшов медобстеження, погодив контракт на 5 років і, схоже, навіть сфотографувався в клубній формі та із командною атрибутикою на базі. У німецьких ЗМІ можна знайти кадри, де за гравцем іде фотограф із футболкою клуба Бундесліги.

З  англійським футбольним клубом Фулгемом також уже погодили всі умови, враховуючи й суму трансферу – 68 млн євро. Залишався останній нюанс – лондонський клуб не хотів завершувати перехід, поки не знайде  заміну своєму ключовому гравцеві. 

«Дачники» запитували у Монако про Юссуфа Фофана (клуб відмовив), у Тоттенхема – про Гейберга (відмовив гравець). Час йшов, а результату не було – нового опорника Фулгем так і не знайшов.

О 19:00 за київським часом у Німецькій Бундеслізі закрилося трансферне вікно, а Баварія так і не зареєструвала Пальїнью. Тепер португальцю доведеться повернутися до Лондона і щонайменше до зими грати у футбол за Фулгем… із розумінням того, що перехід його мрії так безглуздо зірвався.

Тухель усе літо шукав  опорника. 

У Баварії після завершення минулого футбольного сезону, на перший погляд, не було проблем із півзахисниками. У команді їх було достатньо: Кімміх, Горетцка, Гравенберх, Мусіала і новачок Лаймер, а на початку літа був ще й Марсель Забітцер, якого відпустили у Боруссію.

Проте Томас Тухель з початку літа наполягав, що йому потрібен чистий руйнівник – опорник у класичному значенні цієї позиції. Тому вже у червні «мюнхенці» почали цікавитися  Декланом Райсом – гравець виявився занадто дорогим для Баварії та у підсумку перейшов до лондонського Арсеналу.

На початку серпня тренер мюнхенців заявив про тактичну дірку у своєму складі на пресконференції: 

«У нас немає опорника-стримувальника, який стримує, – того, хто більше відповідає за оборонну роботу. Це моя думка. Усі наші півзахисники – дуже мобільні. Так, матчі можна вигравати й без чистого опорника, але треба знайти рішення.

Ми довіряємо нашим гравцями, які вже в клубі. Але якщо на ринку буде можливість, то ми до неї відкриті. Не треба впиратися і створювати напругу. У світі не так багато людей, які можуть зробити нас сильнішими, але іноді, коли вони є, вони недоступні».

Уже після цього Баварія намагалася втрутитися в боротьбу за Кайседо із Брайтона, але там Челсі й Ліверпуль так завзято та активно боролися за гравця, що третій вже був явно зайвий. Тож можливість отримати якісне та точкове посилення, про яке і говорив Тухель, з’явилася лише під кінець трансферного вікна.

Сумний фінал. Найбільш сумний – для Баварії. 

Фулхем усе літо вимагав за Пальїнью понад 80 млн євро – відлякував цією сумою суперників по АПЛ. Але з Баварією все ж змогли домовитися за суму дешевше. «Дачникам» не вистачило лише часу, щоб знайти заміну…

Баварія і Пальїнья – не єдині, хто нервово чекав на розв’язку цієї історії. В це самий час Ліверпуль завершував перехід Раяна Гравенберха. Боси «мюнхенців» все літо крутили носа від пропозицій «мерсесайдців», бо не хотіли відпускати півзахисника – вважали, що 21-річний голландець ще не розкрив весь свій потенціал.

Але Тухелю Граверберх був не потрібен. Про це він навіть тонко натякнув у розмові із журналістами.

І от коли вже у Баварії з’явилася можливість купити Пальїнью, треба були знайти кошти на цей трансфер. Непотрібного тренеру гравця відпустили на «Енфілд Роуд» за 40 млн євро (Пальїнью брали за 68).

Ліверпуль, само собою,  таким подарунком долі скористався, очікувано оголосивши про перехід Гравенберха. 

А ось Томас Тухель залишився без опорника і, що більш небезпечно, без глибини складу – залишилося всього три центральних півзахисники: Кімміх, Горетцка і Лаймер. З таким набором Баварії треба буде протриматися до зими…

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено