Івано-Франківськ

Кір, паротит та краснуха: яка ситуація з вакцинацією дітей на Прикарпатті

На Прикарпатті майже 27 тисяч дітей до 18 років не мають взагалі, або мають тільки одну дозу вакцинації проти кору,

На Прикарпатті майже 27 тисяч дітей до 18 років не мають взагалі, або мають тільки одну дозу вакцинації проти кору, паротиту, краснухи.

Про це на пресбрифінг щодо вакцинації дитячого населення розповіла головна обласна педіаторка, експертка з педіатрії департаменту охорони здоров’я ОДА Лариса Підвербецька.

«Відповідно до календаря щеплень кожна дитина в один рік та шість років вакцинується проти кору, епідпаротиту та краснухи.  І задля того, щоби виробився колективний імунітет і не було спалахів даних інфекційних захворювань, 95% дітей мають прищепитися. Однак наша область, як і уся Україна, на жаль, не має такого рівня охоплення вакцинацією уже тривалий час. Враховуючи характерну для кору властивість, викликати спалахи кожні 5-6 років, в Україні в 2023 році розпочата загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, яка стартувала і в нашій області», – зазначила Лариса Підвербецька.

Після проведених медичними працівниками планувань встановлено, що на Прикарпатті майже 27 тисяч дітей до 18 років не мають взагалі, або мають тільки одну дозу вакцинації проти кору, паротиту, краснухи.

Лариса Підвербецька зазначила, що Івано-Франківська область в достатній кількості забезпечена якісною вакциною. Наявна і необхідна кількість  пунктів щеплень, а саме 193. Тому кожен із батьків може звернутися до сімейного лікаря та провакцинувати свою дитину.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено