Івано-Франківськ

На Прикарпатті вогнеборці вчилися гасили пожежі на залізничній станції (ФОТО)

На Прикарпатті відбулися пожежно-тактичні навчання щодо гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті.

386643487 631870759102291 267322916235725336 n scaled

Дані навчання відбулися на одному з підприємств області за участю рятувальників, поліцейських, медиків та інших спеціальних служб.

Про це інформує Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області, пише ПІК.

За легендою навчань, на території залізничної станції  виникла пожежа, яка  на момент прибуття перших підрозділів поширилася на площу близько 250 м2, можливе руйнування цистерн, пожежа  поширюється по коліях, загрожуючи сусіднім цистернам.

Відбулося розгерметизація сусідньої цистерни з вінілхлоридом. Цистерни розташовані в хвостовій частині залізничного складу. До зони ураження потрапила 1 людина, яка потребує невідкладної медичної допомоги.

“Керівником гасіння пожежі подається команда  на проведення рятування потерпілого та евакуацію його в безпечне місце, проводиться  розвідка та здійснюється оцінка оперативної обстановки, спільно  з адміністрацією залізниці проводяться необхідні заходи щодо захисту особового складу, який допущений  до роботи  в небезпечній зоні, організовуються пункти санітарної обробки та медичної допомоги особовому складу, подається  ствол  на осадження хімічної хмари  та  на охолодження  сусідніх резервуарів”, – йдеться у повідомленні.

Відділення гірничо-рятувального загону наклав бандаж на  місце прориву цистерни з вінілхлоридом, рятувальники продовжили пінну атаку. Залізничний склад було розчеплено, поїзд та врятовані вагони відведено на безпечну відстань від місця пожежі.

Пожежу ліквідували, а відділенням РХБЗ було ліквідовано витік вінілхлориду. Всі служби спрацювали оперативно, мета навчань була досягнута.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено