Івано-Франківськ

Чи може чоловік отримати відстрочку, якщо жінка завагітніла третьою дитиною

Так, згідно зі статтею 84 Сімейного кодексу, дружина має право на утримання від чоловіка під час вагітності.

Чи може чоловік отримати відстрочку, якщо жінка завагітніла третьою дитиною

Багатьох чоловіків непокоїть питання, чи можуть вони отримати відстрочку, якщо їхня дружина вагітна третьою дитиною. Адже чоловік отримує це право у випадку утримання трьох неповнолітніх дітей. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“Дитина, яка ще не народилася, не може бути на утриманні батька чи матері. Однак чоловік може утримувати вагітну дружину. Тобто, саме вагітна дружина перебуває на утриманні чоловіка, а не дитина яку вона виношує”, – пояснюють юристи.

Що робити, якщо дітей утримує вітчим

Закон про мобілізацію надає право на відстрочку, якщо військовозобов’язаний утримує трьох та більше дітей віком до 18 років. Це не обов’язково можуть бути біологічні діти – значення має саме факт утримання дітей.

“Це можуть бути, наприклад, діти від попереднього шлюбу дружини, якщо їхній батько не сплачує аліменти, або є померлим чи безвісно зниклим. Тобто значення має саме факт утримання дітей”, – додають у виданні.

Варто зазначити, що чоловіки, які самостійно виховують неповнолітню дитину, також не підлягають мобілізації. Батько-одинак може піти в армію лише добровільно. Для отримання відстрочки необхідно надати певні документи, які це підтверджують.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено