Івано-Франківськ

«Ватра пам’яті»: у селі на Франківщині вшанували захисників та відправили смаколики на фронт (ВІДЕО)

У понеділок, 2 жовтня у селі Білі Ослави Надвірнянського району провели ювілейну «Ватру пам’яті». 

385075425 1681078819078873 3282740878401690293 n scaled

“Ватра пам’яті” приурочена до Дня Захисника України, Дня створення УПА та Дня Українського козацтва. Це унікальна подія, яку вже вп’яте проводять школярі Білоославського ліцею імені Марійки Підгірянки, передає ПІК.

Голова волонтерського штабу  “Карпатська правда”, Станична станиці Білі Ослави ПЛАСТУ НСОУ  та вчителька хімії Леся Бойко каже, що раніше в ліцеї завжди проводити конкурс патріотичної пісні, вірша і козацькі розваги для учнів старших класів. Це було частиною патріотичного виховання в навчальному закладі.

У 2018 році вирішили розділити конкурси та з’явилася ідея проводити пластову ватру, адже в Білих Ославах виросло не одне покоління пластунів. 101-й курінь ім. Назарія Яремчука, куди входять юнаки та юначки від 12 до 18 років – єдиний в Україні.

“Так, як я пластунка, то ми вирішили палити справжню пластову ватру, робити пластове відкриття, варити банош і відмінити конкурси, а створити “Ватру пам’яті” за всіх полеглих Героїв України. Діти декламують патріотичні вірші різних років і співають пісень. Останніми роками це пісні сучасної війни”, – розповідає Леся Бойко.


«Ватра пам’яті» проходила в декілька етапів: 1-6 класи брали участь у першому етапі.  Школярі малювали малюнки, плели браслети, складали вірші, писали листи і спакували 9 ящиків смаколиків для 53-ї бригади імені Володимира Мономаха, в складі якої захищає Україну колишній учень ліцею, уже капітан.

“Ватра пам’яті” у попередні роки

На другому етапі учні 7-11 класів зібралися разом, запалили ватру, декламували вірші і співали патріотичні пісні. А також допомагали готувати банош, якими частувалися самі та давали скуштувати всім охочим. Під час третього етапу вчителі збирали кошти для допомоги ЗСУ.

«Ми згадували наших хлопців на фронті. Ці солодощі, що ми надіслали, це була частина цього заходу. Просто маленькі робили подаруночки, а ми декламували і співали. А ще у нас відкрили дві дошки пам’яті нашим полеглим захисникам. Ватра закінчилася скандуванням: “Дякуємо ЗСУ”, – додає пластунка.

Бійці 53-ї бригади імені Володимира Мономаха вже отримали смаколики та малюнки маленьких прикарпатців.

385905670 1681336515719770 7903938399829639518 n scaled

“Хочемо висловити подяку діткам Білоославського ліцею… Ми раді за те, що наші підростаючі покоління ростуть справжніми патріотами і гордимося тим, що наша Україна дуже скоро буде незалежна, вільна і саме ви будете будувати її майбутнє”, – кажуть воїни.

До слова, учні та вчителі Білоославського ліцею постійно допомагають військовим, які виборюють незалежність України.  Зокрема, нещодавно у навчальному закладі проводили “кольоровий тиждень” під час якого збирали кошти для захисників.

Також, вчителі допомагають місцевому волонтерському штабу: приносять закрутки, овочі, фрукти, печуть булочки, ліплять вареники.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено