Івано-Франківськ

У Калуші виставлять фронтові світлини фотомитця, який загинув під Бахмутом

Ковельчанин Максим загинув узимку під Бахмутом.

Znimok ekrana 2023 10 09 200732

Кохана Максима Бурди Марія Лукашук і мама  Ірина Максимчук втілюють мрію полеглого воїна про власну фотовиставку. Адже за 11 місяців на фронті Максим Бурда зробив чимало світлин. Дві сотні із них включили у виставку «Небесний фотограф».

Про це інформує Калуська міська рада, пише ПІК.

“Пам’ятаю цей день, коли ми сиділи біля кав’ярні у машині і говорили про плани на майбутнє. Він казав: я хотів би, як прийду зі служби, організувати свою фотовиставку. І від того моменту я знала, що він про це мріє”, — згадує Марія.

Виставка пройде у суботу, 14 жовтня. Калуш. Виставкова зала (вул. Дзвонарська, 5). Початок – о 15:00.

Максим Бурда зацікавився фотографією у 5-у класі, і вже у дев’ятому зробив першу весільну фотозйомку. Вивчав журналістику в Острозькій академії, і час від часу повертався до фотографування. Спочатку – як весільний фотограф, а вже потім почав робити військові світлини.

“На виставці буде представлений банер із довоєнними роботами Максима. Щоб відвідувачі могли відчути його еволюцію від весільного фотографа до військового. На військовій службі спершу він не мав цілі робити фото. Але з часом від почав знімати на звичайний телефон. Деякі з цих фото є в експозиції. Їх не відрізнити від професійних. Він дуже добре умів їх обробляти. І, все ж таки, з часом він купив професійний фотоапарат. Довго вибирав професійну, компактну, придатну для зйомки у важких умовах камеру“, – розповідає Марія.

На виставці – фото різного ґатунку: від портретів, селфі – до фото з окопів, розтрощених міст і сіл, вцілілих від обстрілів безпритульних тварин, новорічної «ялинки» із автоматів. Кожне фото має назву, яку дав сам автор чи близькі йому люди.

Світлини надзвичайно високої якості друку, які видрукували у  Києві. Вони тверді і мають приховані рамки, тому, фактично, є повноцінними картинами.

Фотороботи можна замовити, а також придбати листівки, футболки, худі і магніти.  Частину прибутку перерахують на фонд «Янголи Азову», який працює із полоненими і їхніми сім’ями.

На відкритті виставки будуть присутні і мама Максима, його побратими, друзі.

” Калуш – це вже восьме місто, куди ми прибули із виставкою. І нам дуже важливо залучити якомога більше людей”, — каже Марія.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено