Івано-Франківськ

Двоє мешканців Калущини потрапили в аферу з банківськими шахраями

Відразу двоє мешканців Калуського району потрапили в аферу з банківськими шахраями.

cutv6mh2ek9qfo2tcskz

Поліцейські закликають краян недовіряти невідомим співрозмовникам. Представляючись співробітниками банків, шахраї випитують секретні дані і можуть отримати доступ до ваших рахунків.

Так, вчора до Калуського районного відділу поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив, що до нього зателефонував невідомий і представився співробітником банку.

Зловживаючи довірою прикарпатця, щоб зберегти кошти шахрай запропонував чоловікові надати дані картки та пін-код до неї, що потерпілий і зробив. Надалі шахрай зняв кошти з картки заявника в сумі понад 8 тисяч гривень.

“За тією ж схемою аферисти увійшли в довіру іншої мешканки міста. Вона після дзвінка від псевдобанкіра, який запевняв, що зафіксований факт шахрайства щодо її банківської карти, повідомила пін-код картки. Вже по завершенні розмови жінка втратила більше 7 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Калуські правоохоронці вкотре застерігають мешканців району від шахраїв, що видають себе за працівників банківських установ та наполегливо рекомендують:

  • по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки;
  • якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення – негайно завершуйте розмову. Це шахрай!;
  •  всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку;
  • пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай;
  •  розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено