Івано-Франківськ

Робили аналіз крові та кардіограму: як пройшов “День здоров’я” у Калуській громаді (ФОТО)

Виїзною акцією «День здоров’я» скористалися до сотні калушан.

387762247 710336721128367 5218116855795342208 n scaled

10 жовтня у Всесвітній день ментального здоров’я у Калуші відбулась виїзна акція «День здоров’я», яка тривала з 10:00 протягом кількох годин поблизу міського центру ПМСД.

Про це інформує Калуська міська рада, пише ПІК.

Охочі мешканці Калуської громади мали нагоду безоплатно обстежитись у фахівців. Зокрема, можна було виміряти рівень цукру в крові; пройти швидкі тести на COVID-19, гепатити, скринінг на ВІЛ/СНІД; виміряти артеріальний тиск та зробити електрокардіограму; провести антропометричні вимірювання: ваги тіла, зросту з розрахунком індексу маси тіла;  імунізуватися проти дифтерії, правцю, поліомієліту, COVID – 19 та інших інфекційних захворювань; отримати консультації спеціалістів: кардіолога, невропатолога, отоларинголога, офтальмолога, ендокринолога, дерматолога, сімейного лікаря та психолога.

За словами начальника Калуського районного відділу ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ” Івана Чабана, найбільше люди воліють зробити загальні аналізи крові, кардіограму, біохімію.

“Однак, чимало мешканців, особливо – внутрішньо переміщених осіб, потребують послуг психологів. Саме тому, а також – з нагоди Дня ментального здоров’я, до акції залучили практичного психолога Калуського міського центру соціальних служб. Після проведених обстежень, за потреби, громадян можуть скерувати до вузьких спеціалістів  з метою подальшого лікування”, – йдеться у повідомленні.

Обстеження здійснювали фахівці медичної служби Калуського міського центру ПМСД у співпраці зі спеціалістами Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ».

А ще в рамках акції вимірювали рівень радіаційного фону в місті. Фельдшер-лаборант хімічної лабораторії Ольга Малецька запевняє: перевищень нема. Рівень зовнішнього випромінювання як на території Калуської громади, так і Прикарпаття загалом, становить 0,10-0,13 мкЗв/год. Це – норма.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено