Івано-Франківськ

“Цей заклад стане перлиною західного регіону”, – українські медики про обласний пологовий у Франківську (ФОТО)

В обласному перинатальному центрі в Івано-Франківську оновили перший поверх та встановили сучасне обладнання.

IMG 20231020 175814 851 scaled

Сьогодні, 20 жовтня, в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі після капітальних ремонтів відкрили оновлений перший поверх закладу.

Перейняти досвід приїхали керівники перинатальних центрів західного регіону та представники НСЗУ. Для них провели екскурсію закладом, опісля провели спільну пресконференцію, під час якої обговорили зміни в пологовому та поточну ситуацію, яка склалася у медичній сфері в Україні, повідомляє ПІК.

8a8c4c65 29f2 4aa5 8211 3ea07fac5fc0 scaled

Лікарі високо оцінили зміни в умовах війни в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі. Саме в цьому закладі виходжують дітей, які народжені з вагою до кілограма. Ці немовлята тут народжуються та проходять всю необхідну реабілітацію.

“Нас підтримує НСЗУ, обласна влада, у нас є велика кількість обладнання для того, щоб надати якісні послуги, як і жінкам, так і новонародженим малюкам. Але без колективу позитивних змін не було б. Ми стараємося щоразу підвищувати кваліфікацію лікарів, відправляти їх на навчання до різних топових колег України”, – зазначив Юрій Павлушинський генеральний директор Івано-Франківського обласного перинатального центру.

d08a194a e45f 49f6 b251 8ba39617e98c scaled

За 9 місяців цього року в обласному пологовому прийняли 1427 пологів. У відділенні інтенсивної терапії перебували 289 дітей.

“Ваші лікарі неонатологи вміють виходжувати людей з екстремально низькою вагою. І я думаю, що з такими оновленнями, новим обладнанням ви досягнете ще більших успіхів. Цей заклад стане перлиною західного регіону, де ви будете приймати пацієнтів та ділитися досвідом з колегами”, – зазначила президент асоціації неонатологів України Тетяна Знаменська.

“Ми розуміємо, що людське життя починається з пологового. І коли дитинка народжується і одразу відчуває опіку, то це сприятиме її кращому розвитку в подальшому. Також і жінки саме тут вперше в житті серйозно стикаються з медициною. І це так важливо, щоб вони почували комфортно, отримували гарні послуги та бачили привітний персонал. Адже якість оцінюється вже тоді, коли щось стається. Тому важливо щоб вся система обласного перинатального центру працювала в комплексі”, – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації Володимир Дзьомбак.

IMG 20231020 175827 593 scaled

Додамо, в перинатальному цілком оновили розміщення кабінетів, його зробили більш комфортним та зрозумілим для пацієнтів. Відтепер на першому поверсі розміщена школа майбутніх батьків, шість кабінетів катамнестичного спостереження, де дітки зможуть проходити повноцінну реабілітацію, кабінети мамографії та рентгенографії, лабораторія та пологовий блок з палатами сумісного перебування.

Окрім того, тепер в центрі є зона для виписки, гардеробна, камери схову тощо. Детальніше – тут.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено