Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки мостів потрібно відновити у Стримбі після вибуху нафтопроводу

На їх відновлення на сесії Надвірнянської міської ради виділили мільйон гривень.

Стало відомо, скільки мостів потрібно відновити у Стримбі після вибуху нафтопроводу

У Стримбі Надвірнянської громади потрібно відновити біля 5-6 мостів, які згоріли в техногенній катастрофі, 30 вересня. Про це під час традиційного відеозвернення повідомив голова громади Зіновій Андрійович, пише ПІК.

“Все робимо для того, щоб відновити пошкоджену інфраструктуру в селі Стримба, ще за довго до трагедії ми запевнили мешканців вул. Нижня та Лісова в села Стримба про те, що мости, які вже вийшли з ладу будуть відновленими”, – зазначив він.

Андрійович додав, що мости планують відновити до кінця року та подякував депутам міськради за виділення одного мільйона гривень на це.

Нагадаємо, що 30 вересня орієнтовно о 17:00 стався порив нафтопроводу, внаслідок чого розлилися нафтопродукти вздовж потічка на площі 100 м². Опісля трапилася пожежа. Вогонь перекинувся на приватний будинок.

Внаслідок пожежі на нафтопроводі травмувалися дев’ятеро людей. На жаль, двоє з них померли у Німеччині, їх туди траспортували з Львівського опікового центру.

Станом на 2 жовтня спеціалісти Держпродспоживслужби у селі Стримба, за 500 м до пориву нафтопроводу, зафіксували збільшення сажі у 15 разів та майже удвічі — азоту діоксиду та оксиду вуглецю.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено