Івано-Франківськ

Ракетні удари, опалювальний сезон, “ухилянти”: ТОП-10 новин тижня (ФОТО, ВІДЕО)

Ряд актуальних та важливих подій першого тижня жовтня, які варті повторного перегляду.

Війна в Ізраїлі, удар по Грозі, ведмідь напав на коня: ТОП-10 новин тижня (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 16-22 жовтня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Ракетні удари

Ворог завдав шість ракетних ударів по Запоріжжю

photo 2023 10 18 04 21 19 scaled

Вночі 18 жовтня російська армія здійснила 6 ракетних ударів по Запоріжжю.

Один з ударів прийшовся на багатоповерховий будинок в центральній частині міста, внаслідок чого пошкоджено 8 квартир. Дві людини загинули, чотири були поранені, ще троє – зникли безвісти. Частково зруйновано квартири у двох підʼїздах.

Росіяни вдарили по терміналу “Нової пошти” на Харківщині

394126810 732347545599804 4604169525540582358 n scaled

Ввечері 21 жовтня російські окупанти завдали ракетного удару по терміналу компанії “Нова пошта” у Харківському районі.

Загинули шестеро людей. Ще 16 постраждалих госпіталізували до лікарні.

Серед ушпиталених, семеро людей перебувають у стані середньої тяжкості. Ще семеро чоловіків – у тяжкому стані, лікарі борються за їхні життя.

Надзвичайна ситуація

У Бурштині невідомі вночі підпалили два автомобілі

Згоріли вщент: у Бурштині невідомі вночі підпали два автомобілі (ФОТО, ВІДЕО)

У Бурштині, біля 3 години ночі 19 жовтня невідомі підпали два автомобілі марки «Mitsubishi Outlander» 2012 та 2017 року випуску.  Авто належить голові садового товариства «Енергетик» Володимиру Бартківу та його дружині Світлані.

За словами чоловіка, це зробили навмисно, адже машини стояли біля під’їзду й згоріли вщент.

«Я думаю, це пов’язано із моєю діяльністю, яка включає у тому числі й різного роду земельні питання»,– сказав Володимир Бартків у коментарі ПІК.

Наразі правоохоронці встановлюють причетних до злочину та всі обставини події.

Кримінал

На Прикарпатті затримали банду рекетирів, які “вибивали” вигадані борги 

391610156 731282962373770 5538191017228625178 n scaled

Злочинне угруповання намагалось тримати в страху жителів західних областей України. Банда діяла під контролем «смотрящого» за Івано-Франківською областю відомого кримінального авторитета, інформує Управління СБУ в Івано-Франківській області.

За один рекетирський «наліт» зловмисники могли «вибити» з людини від 10 до 500 тисяч гривень. Таким чином учасники банди намагались обкласти «даниною» місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України.

“А з початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе «на нуль», де забиратимуть зарплату в рахунок уплати боргу. При цьому, як встановила СБУ, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я”, – зазначили в СБУ.

На Прикарпатті посадовець військкомату разом із спільником переправляв “ухилянтів” за кордон

4436ea40da03a5b7f223acf7cfaa5153 scaled

На Прикарпатті Служба безпеки України затримала двох зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Один з них – посадовець місцевого військкомату, який разом зі спільником переправляв “ухилянтів” за кордон як водіїв міжнародних рейсів.

Для цього зловмисники залучили знайомого підприємця-перевізника і вносили недостовірні відомості до системи «Шлях».

“Крім того, на території області викрито двох лікарів-психіатрів, які за гроші «приписували» своїм клієнтам фіктивні важкі діагнози, пов’язані з розладом психічного здоров’я”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Окрім цього, Служба безпеки заблокувала ще схеми ухилення від мобілізації, які діяли в Одеській та Закарпатській областях.

 На Франківщині судитимуть капітана обласного військкомату 

Налагодив схему фіктивної служби: на Франківщині судитимуть капітана обласного військкомату (ФОТО)

На Франківщині повідомили про підозру 52-річному капітану роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік організував та забезпечив фіктивне проходження служби для семи солдатів, пов’язаних із місцевим футбольним клубом.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

“Вони «служили» на посадах стрільців, санітарів, водіїв-електриків. Службовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд”, – йдеться у повідомленні.

Загалом футболісти “прогуляли” 1100 днів. Посадовцю загрожує до 12 років ув’язнення.

Опалювальний сезон

У середу, 18 жовтня, в обласному центрі Прикарпаття розпочинається опалювальний сезон

Паралельно місто готується до ворожих обстрілів критичної інфраструктури. Про те, з якими потугами та проблемами підійшов Івано-Франківськ до холодів — дивіться у відео ПІК:

Відключення електропостачання наразі не передбачається

o 1ggmegiqf1krk17di14lmqsomg1k scaled

У Міненерго спростували інформацію, яка поширилася у соцмережах про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії.

Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни.

Відключення можливі ВИКЛЮЧНО у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов”, – наголосили у Міненерго. 

Наразі енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону.

Соціум

У Франківську в громадському транспорті з’явилися тривожні кнопки

393421091 734185928753460 6044864799803654723 n scaled

В Івано-Франківську у громадському транспорті встановили тривожні кнопки. Йдеться про транспорт КП «Електроавтотрас»,  це – 129 автобусів та тролейбусів.

Транспорт відстежується Поліцією охорони за допомогою GPS-трекера. Завдяки цьому пасажири громадського транспорту, які стали свідками правопорушень, можуть одразу сповістити про це правоохоронні органи. Скористатися тривожними кнопками зможуть водії та пасажири, які потребують допомоги.

Міжнародний нафтогазовий форум на Прикарпатті 

Об’єднання потенціалу Івано-Франківського національного університету Нафти і газу з ключовими галузевими компаніями.

Упродовж трьох днів на Прикарпаття відбувалася унікальна для нафтогазової спільноти України подія – Міжнародний нафтогазовий форум «Нафтогазова енергетика-2023».

Масштабний захід обʼєднав керівників та представників потужних структур енергетичної та нафтогазової галузі. Про усе найцікавіше під час форуму – у відео ПІК:

  • Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім тижня! Переможних новин! Віримо в ЗСУ!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено