Івано-Франківськ

Щоб була найкраща діагностика: у Франківську навчали лікарів-УЗД (ФОТО)

Ультразвукова діагностика при встановленні правильного діагнозу є чи не головною частиною при наданні медичної допомоги.

IMG 20231025 103052 216 scaled

Сьогодні, 25 жовтня, експерти з Києва медики Алла Лазаревич та Дмитро Яковенко провели навчання для лікарів УЗД-діагностики в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, повідомляє ПІК.

Нещодавно у медичному закладі з’явилося нове обладнання для проведення УЗД, що дає змогу покращити діагностику різних патологічних станів та захворювань жінки та плода. То ж сьогодні медики обласного пологового пройшли відповідне навчання та готові провести якісне обстеження.

УЗД — це найбезпечніший і один з найефективніших методів обстеження людського організму. Він доступний для пацієнтів та безболісний.  Наш приїзд пов’язаний із тим, що заклад закупив нове обладнання для покращення обстеження жінок і ми приїхали поділитися практичними навичками, обмінятися досвідом. Вміння лікарів – УЗД та технічні можливості апарату значно прискорюють час дослідження, та дають змогу краще виявити та розробити алгоритм дій для жінки до 22-го тижня вагітності. І важливо те, що маємо змогу вчити лікарів не лише теорії, а й надавати практичні навчики, саме на робочому місці, – розповіла Алла Лазаревич лікар-акушер гінеколог, лікар перинатальної діагностики.

Лікарям детально розкрили всі функції та можливості нового апарату, зокрема він дає змогу діагностувати та виключити вроджені вади плода, визначити його стан, розширено оглянути органи та системи, зокрема серце, головний мозок тощо. Також за допомогою апарату можна оцінити стан кровопостачання дитини, плаценти, матки, та інше.

IMG 20231025 103046 592 scaled

“Наше основне завдання розкрити весь потенціал апарату, який тут встановлений. Допомогти медикам з клінічними навиками, допомогти опанувати технічні можливості обладнання, щоб була найкраща діагностика. Адже на цьому апараті можна діагностувати й чітко проглянути будь-які патології на ранніх термінах “, – додає лікар УЗД-діагностики Дмитро Яковенко.

IMG 20231025 103049 571 scaled

Самі лікарі обласного перинатального центру відзначили, що такі навчання є важливими для них, адже саме до них приходять жінки з різними патологіями, які важливо не пропустити. І ось такий один медичний апарат здатен врятувати життя та зберегти здоров’я жінок та дітей.

Нагадаємо, про новітній УЗД-апарат ПІК розповідала у сюжеті.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено