Івано-Франківськ

У Нідерландах заговорили про повернення біженців з України додому: яка причина

Початок діалогу про повернення українців на Батьківщину  підтримують в усій Європі і цим питанням потрібно зайнятися якнайшвидше.  

У Нідерландах заговорили про повернення біженців з України додому: яка причина

У Нідерландах думають про повернення в Україну, тих 100 тисяч українських  біженців, які зараз знаходяться у країні. Про це під час виступу на Human Capital Forum “Українці. Економіка. Майбутнє” заявив посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол, пише ПІК.

“У моїй країні, Нідерландах, 100 тис. українців. Вони легко інтегрувалися, і ми це цінуємо, але водночас є ризик. Україні потрібні ці люди, їхні навички, знання, щоб відновлювати країну. Один із викликів, який ми зараз бачимо, – як повернути цих людей”, – сказав він. 

До слова, у країнах Європи наразі проживають понад 4 млн українських біженців. Більше всього українців сховалось від війни у Польщі, Німеччині та Чехії. Через понад півтора роки війни європейські країни почали пропонувати українським біженцям грошову допомогу з метою спонукати їх повернутися  додому. Зокрема, про це оголосили Швейцарія та Норвегія.

А 23 жовтня стало відомо, що одна з найщедріших для українських біженців країн – Ірландія – планує суттєво скоротити свою підтримку.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено