Івано-Франківськ

В Івано-Франківську попрощалися із полеглим воїном Юрієм Криниченком (ФОТО)

Кілька десятків франківців зібралися у головній святині міста, щоб провести в останню путь талановитого діяча культури та мистецтв.

1 7 scaled 1 scaled

У понеділок, 30 жовтня, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового попрощалися із загиблим воїном Юрієм Криниченком, який віддав своє життя, боронячи Україну від агресора.

Щоб провести в останню путь талановитого діяча культури та мистецтв, у головній святині міста зібралося кілька десятків осіб, розповідає ПІК із посиланням на сайт Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

1 9 scaled 1 scaled

Заупокійне моління очолив о. Юрій Новіцький, настоятель собору, у співслужінні душпастирів Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ.

Звертаючись до рідних та знайомих полеглого, о. Юрій пригадав, що впродовж багатьох років Герой України — Юрій був активним парафіянином Архікатедрального собору, а відтак пригадав, що впродовж всіх століть Воїни були дуже шанованими людьми. Вони завжди боронили й відстоювали незалежність, і роблячи це, вони не шкодували нічого, навіть власного життя.

1 3 2 scaled 1 scaled

«Я певен, що душа нашого Юрія сьогодні перебуває між святими українського народу. Між всіма, хто захищав нашу Україну. Вічна шана та честь нашим Героям! А наше завдання, наш обовʼязок — завжди памʼятати про людей, які віддали своє життя на вівтар нашої свободи та незалежності», — мовив о. Юрій.

Поховали Героя на Алеї Слави у Чукалівці.

1 5 scaled 1 scaled

Що відомо про Героя

Як відомо, Юрій Криниченко народився 5 червня 1982 року. Він був художником. Навчався в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Займався музикою. Разом з братами Василем та Петром Сказківими (гурт “Петровичі”) написав гімн Майдану.

Загинув Юрій Криниченко 18 жовтня 2023 року.

1 4 2 scaled 1 scaled

Нагадаємо, у Коломиї проведуть в останню путь загиблого героя.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено