Івано-Франківськ

Українці не можуть замінити банківські картки під час війни: що варто знати

Зокрема, "Приватбанк" та "Ощадбанк" продовжили термін дії карток, які вже потрібно було б перевипускати.

Українці не можуть замінити банківські картки під час війни: що варто знати

В Україні, під час повномасштабної війни деякі банки прийняли рішення не видавати нові картки клієнтам, якщо термін дії старих вже вийшов. Зокрема, у “Приватбанку” термін дії карток подовжили на 730 днів, тобто 24 місяці, пише ПІК.

“Проте, якщо у людини є нагальна потреба замінити картку в Digital картку замість фізичної через Приват 24, або ж оформити картку миттєвого випуску в будь-якому відділенні банку”, – зазначають у прес-службі установи.

За картками з подовженим терміном клієнтам доступні такі операції:

  • оплата в магазинах по POS-терміналу;
  • зняття готівки в банкоматах;
  • операції в Приват24;
  • поповнення рахунку (будь-яким зручним способом).

“Ощадбанк” також продовжив термін дії всіх платіжних карток до 31 грудня 2023 року.

  • “Продовження відбувається автоматично для карток, термін яких закінчується, починаючи з лютого 2022 року. Якщо нову картку вже перевипущено потрібно звернутись до відділення Ощадбанку для її отримання. У разі закінчення терміну дії такі картки продовжать повноцінно працювати: ними можна розраховуватись у торговельно-сервісній мережі, знімати з них готівку в банкоматі тощо”, –  додали в Ощадбанку.

Термін дії карток, які закінчуються починаючи з лютого 2022 року подовжили на 2 роки також у Райффайзен Банку. Подовження дії картки відбувається автоматично, непотрібно для цього звертатися у відділення чи Інформаційний центр банку.

До слова, що стосується пенсійної банківської картки, то необхідно уточнити чи продовжують у Вашому банку термін її дії автоматично на період воєнного стану. 

Якщо ж картку заблоковано через закінчення терміну її дії, то потрібно звернутися до відділення банку, щоб перевипустити її. При цьому пенсійні виплати продовжуватимуть надходити на рахунок отримувача, а скористатися ними він зможе після отримання нової картки.

Зауважте! Нарахування грошей відбувається автоматично, якщо ви не повідомите Пенсійний фонд про новий рахунок вчасно, є ймовірність, що пенсія надійде за старими реквізитами. У такому випадку гроші буде повернути майже неможливо.

Також під час перевипуску, банк може самостійно прив’язати нові реквізити до пенсійного рахунку. Однак, це варто уточнювати на місці. 

Додамо, що в Україні понад 8 мільйонів отримують пенсію на карту. Інші забирають виплати готівкою у відповідних установах.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено